Hopp til innhold

Wes Craven’s New Nightmare

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wes Craven's New Nightmare
Generell informasjon
Utgivelsesår1994
Prod.landUSA
Lengde112 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiWes Craven
ProdusentRobert Shaye
Wes Craven
ManusforfatterWes Craven
MusikkJ. Peter Robinson
SjeffotografMark Irwin
KlippPatrick Lussier
Foran kamera
MedvirkendeRobert Englund
Heather Langenkamp
Miko Hughes
John Saxon
Annen informasjon
BudsjettUSD 8 000 000[1]
Prod.selskapNew Line Cinema
Premiere
  • 14. oktober 1994 (1994-10-14)
Eksterne lenker

Wes Craven's New Nightmare er en grøsser fra 1994 skrevet og regissert av Wes Craven. Selv om det er den syvende utgaven av Nightmare on Elm Street-serien, er det ikke en del av serien kontinuerlig. I stedet portretteres Freddy Krueger som en fiktiv filmskurk som invaderer den virkelige verden og hjemsøker det castet og crewet som er ansvarlige for filmene om ham. I denne filmen er Freddy framstilt nærmere hva Craven opprinnelige mente, som mer truende og mindre komisk, med et sterkt oppdatert antrekk og utseende.

Filmen har ulike personer som er involvert i filmindustrien, som spiller seg selv, inkludert skuespilleren Heather Langenkamp som er tvunget av hendelser i fortellingen til hennes comeback som Nancy Thompson. New Nightmare har flere hyllester til den opprinnelige filmen. I rollen som Freddy Krueger, finner vi Robert Englund, og i andre roller finner vi Miko Hughes og John Saxon.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Heather Langenkamp er nå bosatt i Los Angeles, California, sammen med ektemannen Chase og deres lille sønn Dylan. Heather er anerkjent for sin rolle som Nancy Thompson fra film-serien A Nightmare on Elm Street, før hun fokuserte sin karriere på TV. En natt har hun mareritt om at familien hennes blir angrepet av en animert Freddy Krueger fra en kommende film, hvor to arbeidere blir brutalt drept på film-settet. Neste morgen ser hun ett kutt på den ene fingeren til Chase, akkurat som den skaden han fikk i drømmen, men Heather avviser raskt ideen om at skaden var forårsaket av Freddy Krueger sine klør.

Heather mottar en samtale fra en besatt tilhenger som siterer Freddy Kruegers barnerim med en uhyggelig, Freddy-aktig stemme. Dette sammenfaller med et møte hun har ved New Line Cinema, hvor hun får ideen om å repetere rollen som Nancy i en ny Nightmare-film. Når hun kommer hjem, ser hun Dylan som er opptatt med å følge med på en film. Når hun forstyrrer ham, får han en alvorlig traumatiserende episode hvor han skriker til henne. På vei hjem fra jobb sovner Chase når han kjører. Han blir kuttet av Freddys klør og dør. Dødsfallet ser ut til å påvirke Dylan ytterligere.

Heather's mangeårige venn og tidligere med-stjerne John Saxon foreslår at Heather søker medisinsk hjelp for Dylan og seg selv etter at hun har mareritt ved i løpet av Chase sin begravelse. Heather besøker Nightmare-skaper Wes Craven, som innrømmer at filmene hans fanget en eldgammel overnaturlig kraft. Denne kraften frigjøres etter at film-serien ble avsluttet med utgivelsen av Freddy's Dead: The Final Nightmare. Etter et jordskjelv tar Heather en traumatisert Dylan til sykehus, hvor Dr. Heffner foreslår at Dylan blir værende under observasjon. Heather vender hjem. Men barnevakten Julie forsøker, uten hell, å forhindre at sykepleierne bedøver gutten. Dylan sovner av et beroligende middel.

Freddy dreper Julie brutalt i Dylans drøm. Fremdeles i søvne klarer Dylan å forlate sykehuset på egenhånd. Heather innser at virkeligheten begynner å overlappe Freddys drømme-verden. Når Heather tar i bruk Nancys rolle, kommer Freddy frem i virkeligheten og bortfører Dylan til hans egen verden. Heather følger etter Dylan til Freddys fyrrom. Freddy slåss mot Heather, og jager Dylan inn i en ovn. Dylan unnslipper, og forsøker å komme seg tilbake til Heather. De må forsøke å drepe Freddy, ødelegger monsteret og hele hans virkelighet.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Robert Englund

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «New Nightmare budget». The-Numbers. Nash Information Services. Besøkt 9. juni 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote: Wes Craven’s New Nightmare – sitater

Autoritetsdata