Werrington County (New South Wales)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Werrington County
LandAustralias flagg Australia
DelstatNew South Wales’ flagg New South Wales
StorbyområdeSydney
LokalstyreCity of Penrith
Postnummer2747
Areal2,09 km²
Befolkning4 109 (2001)
Bef.tetthet1 966,03 innb./km²
Høyde o.h.42 meter
Kart
Werrington County
33°44′49″S 150°44′55″Ø

Steder i området rundt Werrington County
LlandiloLlandiloSt Marys
Werrington DownsWerrington CountySt Marys
Cambridge ParkWerringtonWerrington
Namatjira Neighbourhood Centre

Werrington County er en bydel i Sydney, i delstaten New South Wales, Australia. Werrington County ligger 50 kilometer vest for Sydney sentrum, i kommunen City of Penrith og er en del av Greater Western Sydney regionen. Denne relativt rolige bydelen består for det meste av bolighus.

Historie[rediger | rediger kilde]

Werrington County var en del av området som Darug folket bebodde i før-europeisk tid. Werrington County var en del av tomtetildelingen i 1806 gitt ti l Mary King, yngstedatter av Guvernør Philip Gidley King. Werrington County var siden landbruksområde til tidlig 1980-tallet når hustomter ble solgt for å bygge de nåværende husene i bydelen. Barneskolen ble etablert 1982 og flyttet innad i bydelen i 1988.

Geografi[rediger | rediger kilde]

Werrington County er topografisk på et høyere nivå enn de fleste andre bydelene i Penrith området. Bekken Werrington Creek går langs den østlige grensen av bydelen. Innsjøen Werrington Lake ligger i det sørvestlige hjørnet av bydelen.

Handelsområde[rediger | rediger kilde]

Werrington County huser en barnehage, Werrington County Public School, et lite kjøpesenter, to bensinstasjoner, Henry Lawson klubben, Namatjira Neighbourhood Centre og tennis baner.

Transport[rediger | rediger kilde]

Busser i bydelen tar passasjer til nærmeste jernbanestasjon Werrington.

Styresett[rediger | rediger kilde]

På lokalnivå er Werrington County en del av City of Penrith, representert av Lexie Cettolin, Kevin Crameri, Ross Fowler, Pat Sheehy (nåværende ordfører i Penrith) og John Thain. På statlig nivå er bydelene en del av valgdistriktet Londonderry, representert av Labor's Allan Shearan. Føderalt er bydelen en del av Lindsay, representert av Labor Party Member David Bradbury. Werrington County er en del av Deerubbin Local Aboriginal Land Council Area.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]