Werrington County (New South Wales)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Werrington County
LandAustralia Australia
DelstatNew South Wales New South Wales
StorbyområdeSydney
LokalstyreCity of Penrith
Areal2,09 km²
Befolkning4 109 (2001)
Bef.tetthet1 966 innb./km²
Høyde over havet42 meter
Werrington County ligger i New South Wales
Werrington County (New South Wales)
Werrington County
Werrington County (New South Wales)
33°45′54″S 150°45′04″ØKoordinater: 33°45′54″S 150°45′04″Ø

Namatjira Neighbourhood Centre

Werrington County er en bydel i Sydney, i delstaten New South Wales, Australia. Werrington County ligger 50 kilometer vest for Sydney sentrum, i kommunen City of Penrith og er endel av Greater Western Sydney regionen. Denne relativt rolige bydelen består for det meste av bolighus.

Historie[rediger | rediger kilde]

Werrington County var en del av området som Darug folket bebodde i før-europeisk tid. Werrington County var endel av tomtetildelingen i 1806 gitt ti l Mary King, yngstedatter av Guvernør Philip Gidley King. Werrington County var siden landbruksområde til tidlig 1980-tallet når hustomter ble solgt for å bygge de nåværende husene i bydelen. Barneskolen ble etablert 1982 og flyttet innad i bydelen i 1988.

Geografi[rediger | rediger kilde]

Werrington County er topografisk på et høyere nivå enn de fleste andre bydelene i Penrith området. Bekken Werrington Creek går langs den østlige grensen av bydelen. Innsjøen Werrington Lake ligger i det sørvestlige hjørnet av bydelen.

Handelsområde[rediger | rediger kilde]

Werrington County huser en barnehage, Werrington County Public School, et lite kjøpesenter, to bensinstasjoner, Henry Lawson klubben, Namatjira Neighbourhood Centre og tennis baner.

Transport[rediger | rediger kilde]

Busser i bydelen tar passasjer til nærmeste jernbanestasjon Werrington.

Styresett[rediger | rediger kilde]

På lokalnivå er Werrington County en del av City of Penrith, representert av Lexie Cettolin, Kevin Crameri, Ross Fowler, Pat Sheehy (nåværende ordfører i Penrith) og John Thain. På statlig nivå er bydelene en del av valgdistriktet Londonderry, representert av Labor's Allan Shearan. Føderalt er bydelen en del av Lindsay, representert av Labor Party Member David Bradbury. Werrington County er en del av Deerubbin Local Aboriginal Land Council Area.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]