Werewolf (1996)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Werewolf (1996 film)»)
Werewolf
Generell informasjon
GenreSkrekkfilm
Utgivelsesår1996
NasjonalitetUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiTony Zarrindast Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Tony Zarrindast
Foran kamera
MedvirkendeJoe Estevez, Jorge Rivero, Richard Lynch Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Premiere(r)1996
Eksterne lenker

Werewolf, også kjent som Arizona Werewolf er en amerikansk skrekkfilm fra 1996 av den iranskfødte regissøren Tony Zarindast. Den er best kjent for å ha blitt parodiert i en episode av Mystery Science Theater 3000 i 1998. Jorge Rivero spiller rollen som Yuri. Richard Lynch spiller Noel, og Joe Estevez har rollen som Joel.

Handling[rediger | rediger kilde]

Arkeologer arbeider i en ørken i Arizona oppdager et skjelett som ser ut til å være en varulv. Formann Yuri krangler ofte med resten av mannskapet: Tommy, Joel og Bill. I løpet av krangelen blir Tommy skadd av varulv-skjelettet. Dette skremmer hans medarbeidere, spesielt Joel som kaller Tommy for en "yetiglanchi" et farlig individ som ligner rovdyr og som dreper andre mennesker. Arkeolog Noel avskjediger deretter alle indianere fra området. Tommy blir kjørt til sykehuset, hvor han snart begynner å vise tegn på lykantropi. Yuri sniker seg inn på sykehuset og ser ut til å lette hans transformasjon. Kort tid senere forvandler Tommy seg til en ulv, og stikker av etter å ha drept flere mennesker. Men Joel og Bill venter utenfor huset hans bevæpnet med sølvkuler, og de dreper ham.

Handlingen skifter deretter til en forstad i nærheten av Flagstaff, Arizona hvor en forfatter ved navn Paul Niles nettopp har flyttet inn. Arkeologene har invitert Paul til området for å offentliggjøre deres funn, og forsøke å skaffe økonomiske midler til deres videre forskning. På en fest blir Paul introdusert for Natalie Burke. Men Yuri blir bortvist fra festen etter å ha trakassert Natalie. Han improviserer en plan om å lage en ny varulv av en uvitende sikkerhetsvakt. Dette lykkes, men ulven dør kort tid senere. Dagen etter besøker Paul et laboratorium, men blir angrepet av Yuri - som slår ham ned med varulv-hodeskallen. Paul begynner nesten umiddelbart å vise tegn på lykantropi.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]