Webb Simpson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Webb Simpson
Webb Simpson cropped.jpg
Født8. august 1985 (32 år)
Raleigh
Beskjeftigelse Golfspiller
NasjonalitetUSA
Sportgolf

Webb Simpson (født 8. august 1985) er en amerikansk profesjonell golfspillerPGA-touren.

Simpson ble profesjonell i 2008. Han spilte med sponsorinvitasjoner på Nationwide Tour og PGA-touren før han gjennomgikk PGAs kvalifiseringsskole ved sesongslutt 2008. Her kom han på delt syvendeplass, og fikk dermed spillerett på PGA-touren for sesongen 2009. I sin første hele sesong på PGA-touren fikk han fire topp-ti-plasseringer og endte på 70.-plass på tourens pengeliste.

Den første seieren på touren kom i 2011, da han vant Wyndham Championship. Bare to uker senere fulgte han opp med enda en seier i Deutsche Bank Championship, etter omspill. I tillegg var han i omspill om seieren i ytterligere to turneringer, Han endte sesongen på andreplass på pengelisten, og rykket ved sesongslutt inn på 10.-plass på verdensrankingen. Han ble også tatt ut på det amerikanske laget i Presidents Cup.

Simpson fikk sin aller første Major-seier da han vant det 112. arrangerte US Open Championship. Simpson postet rundene sine med 72-73-68-68 som førte til en samlet score på 281 slag (1 over par). Han gikk sisterunden 2 under par som gjorde at han vant med 1 slag på Graeme McDowell og Michael Thompson.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Seire på PGA-touren[rediger | rediger kilde]

Major-seiere[rediger | rediger kilde]

Presidents Cup[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

´´ Golf: Hovedartikkel · Portal · Kategori