Webb Simpson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Webb Simpson
Født8. aug. 1985Rediger på Wikidata (38 år)
Raleigh
BeskjeftigelseGolfspiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedNeedham B. Broughton High School
NasjonalitetUSA
SportGolf
Høyde188 centimeter
Klubb(er)Wake Forest Demon Deacons men's golf

Webb Simpson (født 8. august 1985) er en amerikansk profesjonell golfspillerPGA-touren.

Simpson ble profesjonell i 2008. Han spilte med sponsorinvitasjoner på Nationwide Tour og PGA-touren før han gjennomgikk PGAs kvalifiseringsskole ved sesongslutt 2008. Her kom han på delt syvendeplass, og fikk dermed spillerett på PGA-touren for sesongen 2009. I sin første hele sesong på PGA-touren fikk han fire topp-ti-plasseringer og endte på 70.-plass på tourens pengeliste.

Den første seieren på touren kom i 2011, da han vant Wyndham Championship. Bare to uker senere fulgte han opp med enda en seier i Deutsche Bank Championship, etter omspill. I tillegg var han i omspill om seieren i ytterligere to turneringer, Han endte sesongen på andreplass på pengelisten, og rykket ved sesongslutt inn på 10.-plass på verdensrankingen. Han ble også tatt ut på det amerikanske laget i Presidents Cup.

Simpson fikk sin aller første Major-seier da han vant det 112. arrangerte US Open Championship. Simpson postet rundene sine med 72-73-68-68 som førte til en samlet score på 281 slag (1 over par). Han gikk sisterunden 2 under par som gjorde at han vant med 1 slag på Graeme McDowell og Michael Thompson.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Seire på PGA-touren[rediger | rediger kilde]

Major-seiere[rediger | rediger kilde]

Presidents Cup[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]