Warrior (fribryter)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Warrior
The Ultimate Warrior April 2014.jpg
Født16. juni 1959[1][2][3]
Crawfordsville
Død8. april 2014[1][2][3][4] (54 år)
Scottsdale
Gravlagt ukjent
Ektefelle Dana Warrior (19992014)
Utdannet ved Fountain Central High School
Beskjeftigelse Profesjonell bryter[5], kroppsbygger, orator
Nasjonalitet USA
Utmerkelser WWE Hall of Fame
KallenavnJim Hellwig
Blade Runner Rock
Dingo Warrior
The Ultimate Warrior
The Warrior
Adam Meyers
Høyde188 cm
Vekt125 kg
Trent avRed Bastien
Rick Bassman
Offisielt nettsted (en)Redigér på wikidata

Warrior (født Bryan Barry James Hellwig 16. juni 1959 i Crawfordsville, Indiana, død 8. april 2014 i Scottsdale, Arizona), best kjent som The Ultimate Warrior, var en amerikansk fribryter. Han skiftet navn til bare Warrior i 1993.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Tidlig wrestlingkarriere[rediger | rediger kilde]

Warrior startet sin karriere i «Powerteam USA», en gruppe av fire kroppsbyggere satt sammen av Red Bastien og Rick Bassman. Etter dette fortsatte to av gruppens medlemmer, Warrior og Steve Borden (senere Sting i WCW) som et tag team kalt The Blade Runners.

World Wrestling Federation[rediger | rediger kilde]

I 1987 fant Warrior veien til World Wrestling Federation (senere WWE) og det var her han gjorde seg kjent som The Ultimate Warrior.

The Ultimate Warrior gjorde seg i starten bemerket gjennom flere korte, såkalte «squashkamper» der formålet er å bygge opp bryteren mot publikum slik at han oppfattes som uovervinnelig. Det helt motsatte skjer selvfølgelig med motstanderen.

The Ultimate Warrior fikk til slutt sjansen mot Honkey Tonk Man og vant Intercontinental Championship tittelen på SummerSlam 1988 etter en nok en kort squashkamp.

The Ultimate Warrior var på denne tiden enormt populær og ble tiltenkt rollen som hovedatraksjon etter Hulk Hogan som begynte å tenke på å legge opp.

The Ultimate Warrior møtte Hulk Hogan i en «Champion vs. Champion» kamp i Toronto under WrestleMania VI i 1990. Dette var en spesiell kamp fordi det på den tiden var uhyre sjelden å se to «faces» (good guys) i en main event. Wrestlingen på den tiden foregikk stort sett med face mot «heel» (bad guy). Ultimate Warrior slo Hogan ved å pinne ham midt i ringen og ble WWF Champion og holdt tittelen til Royal Rumble året etter der han mistet den til Sgt. Slaughter. Warrior forsvant etter dette fra WWF grunnet krangel med sjefen Vince McMahon.

I 1992 var det tid for comeback, og Ultimate Warrior løp inn og reddet Hulk Hogan fra Sid Justice og Papa Shango under WrestleMania VIII.

Etter dette hadde Warrior en lang feud med WWF Champion Randy Savage som kulminerte med deres kamp på SummerSlam 1992 som ble arrangert på Wembley Stadium i London. 80 000 mennesker så Ultimate Warrior vinne via count-out, men tittelen forble hos Savage. Etter dette formet Warrior og Savage tag teamet Ultimate Maniacs og var booket til å møte Ric Flair og Razor RamonSurvivor Series, men Warrior forsvant kort tid før dette fra WWF nok en gang. Igjen var det stridigheter med Vince McMahon som var årsaken.

The Ultimate Warriors tredje opphold i WWF startet med en trademark squash seier mot Hunter Hurst HelmsleyWrestleMania 13. Warrior hadde en del feuds med blant annet Jerry Lawler og Goldust, men uenigheter med Vince McMahon gjorde igjen til at Warrior forlot forbundet.

World Championship Wrestling[rediger | rediger kilde]

Warrior gjorde nok et comeback, denne gang for WCW i 1998 der han bare deltok i tre kamper før han nok en gang forsvant. Den mest kjente er kampen mot Hulk Hogan fra Halloween Havoc. Denne kampen er viden kjent for å være en av de svakeste til både Hogan og Warrior.

Privatliv[rediger | rediger kilde]

Warrior var gift med Dana Warrior og sammen hadde de to døtre.

Warrior hadde lenge et meget anstrengt forhold til eieren av WWE, Vince McMahon. Dette varte helt fra 1996 og frem til tidlig 2014 da de begravde stridsøksen og annonserte sammen at Warrior skulle innlemmes i Hall of Fame dagen før Wrestlemania 30 i New Orleans. Warrior var 2014 HOFs hovedattraksjon der han fikk følge av bl.a Jake "The Snake" Roberts,Paul Bearer, Razor Ramon og Lita. Dagen etter Wrestlemania 30 gjorde Ultimate Warrior sin første opptreden på WWE Raw på 18 år. Warrior snakket varmt om publikum og oppfordret disse til å støtte kommende legender innen sporten. Han avsluttet med å snakke om at Ultimate Warrior har gjort en uslettelig inntrykk på mange og at Ultimate Warrior som karakter kom til å leve evig. Dagen etter kollapser han utenfor et hotel i hjembyen Scottsdale, Arizone på vei til bilen med sin kone og dør kort tid etter. Warrior ble som så mange andre fribrytere som har dødd for tidlig rammet av et massivt hjerteinnfarkt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Encyclopaedia Metallum, 9. okt. 2017, The Ultimate Warrior, 181528
  2. ^ a b Discogs, 9. okt. 2017, The Ultimate Warrior, 2217195
  3. ^ a b Find a Grave, 9. okt. 2017, James Brian Hellwig, 127672292
  4. ^ https://fr.wikinews.org/wiki/Catch_:_d%C3%A9c%C3%A8s_de_James_Hellwig
  5. ^ 84

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]