Warren Jeffs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Warren Jeffs

Warren Jeffs (Født 3. desember 1955) er leder for den fundamentalistisk organisasjonen Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (FLDS Church) og i 2011 ble han dømt for to tilfeller av seksuelle overgrep.

I 2000 hadde en skole i delstaten Colorado mer enn 1200 studenter, men da FLDS-kirken besluttet å fjerne medlemmenes barn fra alle offentlige skoler i Colorado, ble antallet elever ved denne skolen redusert til under 250. Jeffs uttalte at et hengivent kirkemedlem var forventet å ha minst tre koner for å kunne komme inn i himmelen, og jo flere koner en mann har, jo nærmere er han til å komme inn i himmelen. Tidligere kirkemedlemmer hevdet at Jeffs selv hadde minst 70 koner og over 30 barn.

Jeffs ble internasjonalt kjent i mai 2006 da han ble plassert på FBIs Ten Most Wanted List fordi han stakk av for å unngå tiltale knyttet til hans påståtte arrangement av flere ulovlige ekteskap mellom hans voksne mannlige tilhengere og mindreårige jenter. Jeffs ble arrestert i august 2006 i Nevada, og samtykket i å bli tatt med til Utah der han skulle stilles for retten. I mai og juli 2007 ble han anklaget av delstaten Arizona for seksuell atferd med mindreårige og for incest.

Jeff`s rettssak i Utah, som startet tidlig i september 2007, varte mindre enn en måned, og 25. september 2007 ble han erklært skyldig i to tilfeller av voldtekt. Den 20. november 2007 ble han dømt til fengsel fra 10 år til livet og han begynte å betjene sin dom ved Utah State Prison. Den 27. juli 2010 ble dommen hans reversert og han ble utlevert til Texas, der han ble funnet skyldig i grove seksuelle overgrep av barn og55 år gamle Jeffs ble dømt til livsvarig fengsel.

Det ble rapportert at Jeffs flere ganger skal ha prøvd å begå selvmord i fengsel, blant annet ved å stange hodet hardt mot veggen og han skal ha prøvd å henge seg på fengelscellen. En av de påståtte ofrene hans begikk selvmord med et skytevåpen etter å ha anklaget Warren Jeffs for gjentatte seksuelle overgrep mot ham som barn og ungdom.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Mal:Commonscat-inline

Wikinews Wikinews: FBI most-wanted fugitive, polygamist Warren Jeffs, arrested – relatert engelskspråklig nyhetssak