Wario (serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wario
Utvikler(e)Nintendo EPD

Intelligent Systems

Good-Feel
SpillWario Land, WarioWare, Wario World, Wario: Master of Disguise
Utgiver(e)Nintendo
PlattformGame Boy, Virtual Boy, Game Boy Color, Game Boy Advance, Nintendo GameCube, Nintendo DS, Wii, DSiWare, WiiWare, Wii U, Nintendo 3DS
SjangerPlattformspill, minispill-samling

Wario-serien består av ulike videospill skapt av Nintendo, med figuren Wario i hovedrollen. Serien startet med Wario Land: Super Mario Land 3, det første spillet som har Wario som en spillbar figur, og har fått mange flere etterfølgere. Wario-serien omfatter for det meste plattformspill og minispill-samlinger, men også andre sjangere. Den er en spin-off av Mario-serien.

Wario Land-serien[rediger | rediger kilde]

Wario Land-serien er en plattformspill-serie som startet med Wario Land: Super Mario Land 3, etter Warios første opptreden i Super Mario Land 2: 6 Golden Coins.

Wario Land-spill[rediger | rediger kilde]

I Wario Land, har Wario et slott på Kitchen Island, og reiser ofte for å finne skatter. Spillingen består av hoppe seg gjennom nivåer, kaste fiender, knuse sperrer og bruke andre evner.

WarioWare-serien[rediger | rediger kilde]

WarioWare-spill[rediger | rediger kilde]

Mikrospill[rediger | rediger kilde]

Mikrospill er enkle videospill som er laget av det fiktive selskapet WarioWare, Inc.. Nintendos linje av WarioWare-spill inneholder alle slike mikrospill, som er generelt er mindre enn 5 sekunder lange. Mikrospill er enda enklere og kortere enn minispill, som er funnet i andre spill som i Mario Party-serien. Spillingen i alle WarioWare-spill er forskjellig fra de fleste andre spill, ettersom de involverer spilleren eller spillerne å prøve å vinne mikrospillene så fort som mulig. De fleste spill presenterer instruksjoner i form av et verb og slipper spilleren raskt inn i en situasjon hvor de må utføre det verbet, for eksempel å springe fra noe.