Wang Daohan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wang Daohan
Født27. mars 1915Rediger på Wikidata
Mingguang
Død24. des. 2005[1]Rediger på Wikidata (90 år)
Shanghai
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
  • Medlem av Den nasjonale folkekongress (6th National People's Congress, 5th National People's Congress)
  • mayor of Shanghai (1981–1985) Rediger på Wikidata
Utdannet vedHigh School Affiliated to Nanjing Normal University
PartiKinas kommunistparti
NasjonalitetKina
UtmerkelserÆresdoktor ved Hong Kong-universitetet
Æresdoktor ved det kinesiske universitetet i Hong Kong

Wang Daohan (汪道涵, pinyin: Wāng Dàohán født 27. mars 1915 i Jiashan i provinsen Anhui i Kina, død 24. desember 2005 i Shanghai) var borgermester av Shanghai og så president of the Association for Relations Across the Taiwan Straits (ARATS).

Wang ble medlem av Det kinesiske kommunistiske parti i 1938. I sin tidlige karriere i Folkerepublikken Kinas regjering syslet han med handels- og investeringssaker. I 1965 var han stedfortredende minister for Statskommisjonen for økonomiske relasjoner med fremmede stater, og i 1979 ble han viseformann i Statens kommisjon for utenlandske investeringer og viseformann for Statens kommisjon for import og eksport.

Etter ett år som viseborgermester ble Wang borgermester av Shanghai i 1981. Som borgermester bidro Wang til at Deng Xiaopings økonomiske reformer skulle lykkes ved sin aktive innsats for investeringer og joint ventures. Da han gikk av i 1985 klarte Wang å få partiledelsen til å la hans protesjé Jiang Zemin etterfølge ham i embedet.

Den 16. desember 1991 ble Wang president for den halvoffisielle Association for Relations Across the Taiwan Straits (ARATS).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.chinadaily.com.cn[Hentet fra Wikidata]

Kilder[rediger | rediger kilde]