Wang Daohan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Wang Daohan
Wang Daohan.jpg
Født27. mars 1915Rediger på Wikidata
MingguangRediger på Wikidata
Død24. desember 2005[1]Rediger på Wikidata (90 år)
Utdannet ved High School Affiliated to Nanjing Normal UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse PolitikerRediger på Wikidata
Parti Kinas kommunistpartiRediger på Wikidata
Nasjonalitet KinaRediger på Wikidata
Utmerkelser Æresdoktor ved University of Hong Kong, honorary doctor of the Chinese University of Hong KongRediger på Wikidata

Wang Daohan (汪道涵, pinyin: Wāng Dàohán født 27. mars 1915 i Jiashan i provinsen Anhui i Kina, død 24. desember 2005 i Shanghai) var borgermester av Shanghai og så president of the Association for Relations Across the Taiwan Straits (ARATS).

Wang ble medlem av Det kinesiske kommunistiske parti i 1938. I sin tidlige karriere i Folkerepublikken Kinas regjering syslet han med handels- og investeringssaker. I 1965 var han stedfortredende minister for Statskommisjonen for økonomiske relasjoner med fremmede stater, og i 1979 ble han viseformann i Statens kommisjon for utenlandske investeringer og viseformann for Statens kommisjon for import og eksport.

Etter ett år som viseborgermester ble Wang borgermester av Shanghai i 1981. Som borgermester bidro Wang til at Deng Xiaopings økonomiske reformer skulle lykkes ved sin aktive innsats for investeringer og joint ventures. Da han gikk av i 1985 klarte Wang å få partiledelsen til å la hans protesjé Jiang Zemin etterfølge ham i embedet.

Den 16. desember 1991 ble Wang president for den halvoffisielle Association for Relations Across the Taiwan Straits (ARATS).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ referanse-URL: www.chinadaily.com.cn

Kilder[rediger | rediger kilde]