Walworth (London)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Walworth
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktSouthwark
Admin. grevskapStor-London
Seremon. grevskapStor-London
StatusSted i London
Kart
Walworth
51°29′23″N 0°05′26″V

Walworth er et område i distriktet Southwark i sørøstlige London. Det er lokalisert 3,1 km sørøst for Charing Cross, i nærheten av Camberwell og Elephant and Castle. Det er fødestedet til poeten Robert Browning. Blant de betydelige gatene i Walworth er blant annet Old Kent Road, New Kent Road og Walworth Road.

Historie[rediger | rediger kilde]

Det har blitt funnet levninger av en mammut under gatene i Walworth. Det har blitt funnet spor av menneskelig bosetning siden steinalderen.[1] Stedsnavnet er avledet fra angelsaksisk, og har antagelig betydningen «britonsk bosetning».[1] Bosetningen, som begynte som en gård, utviklet seg i det området som ligger mellom det som ble Kennington Park Road og Old Kent Road, to av de gamle veiene som strakte seg ut fra London Bridge og mot sørkysten. Canterburykatedralen var en stor landeier fra sen angelsaksisk tid og framover.[1]

Walworth opptrer i Domesday Book av 1086 som Waleorde. Det var holdt av Bainiard for erkebiskop Lanfranc av Canterbury. Dets verdi var 3½ hider, en kirke, fire ploger, 8 acre (32,000 m2) med beiteland, og verdsatt til £3.[2]

John Smith House, en bygning på Walworth Road som har navn etter Arbeiderpartilederen John Smith, var tidligere Det britiske arbeiderpartiets hovedkvarter. Det har siden partiet flyttet over i nye lokaler blitt brukt av bydelen Southwarks utdanningsavdeling.

East Street-markedet er et stort gatemarked som holdes i Walworth. I utkanten, mellom Camberwell og Walworth, ligger Burgess Park.

Blant kjente person som har bodd i Walworth finner man Charlie Chaplin, Michael Caine, Robert Browning og John Ruskin.

Nærmeste jernbane- og undergrunnsstasjon er Elephant & Castle.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «Walworth, Southwark», Hidden London
  2. ^ Surrey Domesday Book. Arkivert fra originalen den 30. oktober 2007 ved Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]