Wallace og Gromit

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Wallace & Gromit er navnet på to figurer skapt av Nick Park på National Film and Television School. Wallace var basert på faren mens Gromit var basert på en kjent skuespiller.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Romferden, med originaltittelen A Grand Day Out, ble påbegynt i 1982 som Nicks eksamensprojekt på filmskolen. Filmen tok syv år å lage og kostet 11 000 pund. Nick finpusset stilen sin i kortfilmen Creature Comforts fra 1990 som handlet om dyr. Selv om animasjonsteamet var veldig lite, ble Robotbuksene fullført på bare 15 måneder. Både den og Wallace forelsker seg inneholdt actionscener.

Videospill[rediger | rediger kilde]

De var også med i tre videospill. Det første het Project Zoo og handlet om at Wallace og Gromit skulle redde dyrehagen fra å bli gjort om til en gruve. Det neste som ble utgitt var basert på spillefilmen som kom samme år (2005). Studioet Teltale Games planlegger å utgi episodespillserien Wallace & Gromit: Grand Adventures våren 2009.

Skurker[rediger | rediger kilde]

Serien hadde også hovedskurker. I Robotbuksene var skurken en pingvin ved navnet Feathers McGrav, og i Wallace forelsker seg var skurken bulldogen Preston.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]