Walking to New Orleans

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

«Walking to New Orleans» er en amerikansk sang fra 1960, skrevet av Bobby Charles. Den ble skrevet til og spilt inn på plate av Fats Domino.

Domino var Charles' helt. Han hadde tidligere spilt inn Charles' sang, »Before I Grow Too Old». Da Domino stanset opp på turné i Lafayette, Louisina, inviterte han Charles inn i sin garderobe og beklaget at han ikke hadde et eksemplar av sin nye plate å gi til Charles. Han inviterte Charles til å komme å beøske seg i sitt hjem i New Orleans. Charles repliserte: «Jeg har ingen bil. Hvis jeg skal reise, må jeg gå». Tanken forble i Charles' sinn og han sa at han skrev sangen til Domino i løpet av en 15 minutter.

Etter at han kom til New Orleans for å akseptere Dominos invitasjon sang Charles «Walking to New Orleans» for Domino. Domino var entusiastisk over sangen og gjorde noen få modifiseringer av den, innbefattet ved å tilføye et sitat fra hans tidligere hit «Ain't That A Shame». Dave Bartholomew gjorde en orkestrering for backupbandet. Domino med Bartholomew og bandet spilte den inn i Cosimo Matassas studio i Rampart Street.

Etter at innspillingen ble gjort besluttet Bartholomew å overdubbe en strykeseksjon fra the New Orleans Symphony. Bruken av strykere var uvanlig for tidlig rock and roll. Domino var først noe overrasket da Bartholomew avspilte den nye versjonen med strykere, men ble begeistret av den distinktive søte melankolske lyden som de tilføyde. Strykerne ble arrangert av Milton Bush, en trombonist som var førstevalgs strykearrangør i Cosimos studio. Bush skrev arrangementet stående i ti minutter, mens Domino så på. Bush lot grunnleggende sett strykerne kopiere melodien i den foregående frasen. Da den var ferdig spurte Domino Bush om hvor mye han ønsket for arrangementet. Bush antok at $ 1 per minutt var ganske godt, så han krevde Fats for $ 10. Sangen solgte i mer enn 2 millioner eksemplarer. Platen ble en hit, utgitt av Imperial Records, og nådde en sjetteplass på poplisten og en andreplass på R&B-listen.

Svensk versjon[rediger | rediger kilde]

Den svenske tittelen er «Jag vandrar till New Orleans».

Innspilling[rediger | rediger kilde]

  • Towa Carson. Utgitt på EP-platen Miss Personality (RCA EPS 177) i 1961.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Coleman, Rick (2006): Blue Monday Fats Domino and the Lost Dawn of Rock 'N' Roll, Da Cappo