WÆGG

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

WÆGG, skrevet med versaler uten å være en forkortelse, er et punkband fra Bodø som startet i 1986 og holdt sporadiske konserter frem til slutten av 1990-tallet. Spillestilen var punkrock, skjønt gruppa selv karakteriserte den som «fiskepønk».

WÆGG hadde flere lokale hits, blant annet «Silda i Hopen», «Fleinsopp» og «Jøran i blomst». WÆGG spilte flere konserter og varmet blant annet opp for Jokke & Valentinerne. WÆGG har hele tiden hatt sporadiske øvinger og dertil sporadiske konserter. Selv om det har vært lengre opphold mellom hver gang de er samlet, med ulike medlemmer, er ikke bandet endelig oppløst, men nesten.


Musikkavisen Puls (5/91) skrev i en spalte for musikkasetter: ...den helt for jævlige «The Ultimate Collection of Wægg». KZen inneholder opptak hovedsakelig spilt inn på kassettspiller, med dårlig lydkvalitet. Det utgiver Anders Moe påstår på coveret – at Pacific Oceans versjon av «Another Brick in the Wall» er verre enn den man finner her – er løgn. Bandet forsøker å spille en slags '77-pønk, da betydde ikke musikalske kvaliteter noe etter sigende, men er for dårlige. Kassetten inneholder atten låter for mye om fisk og øl og øl og fisk.


Comebacket

I mai 2011 opptrådte WÆGG på Pøbelrock festivalen i Trondheim og på John Dee i Oslo . På sistnevnte konsert var de oppvarming for Senjahopen. 17. februar 2012 var det igjen duket for konsert med WÆGGKafe Kjelen ved Saltstraumen. Også denne gangen var det sammen med Senjahopen.

Karianne Pedersen tok i 2012 også over rollen som Manager for WÆGG.

Bodø-gruppa må ikke forveksles med Hamarøy-bandet VÆGG som deltok på Troilltampen i juli 1984.

WÆGG består av:

  • Jøran Dahl – sang/trommer. Jørøn Dahl ble født 24. januar 1972 og startet sin musikalske karriere som skarptrommeslager i Tverlandet Skolekorps og gikk videre til Saltvern Skoles Aspirantkorps. Han ble etter sigende voldsomt lei korpsmusikk og begynte å lukte på alternativer. I 1986 ble Jøran Dahl trommis i WÆGG og tok også etter hvert over vokalen i bandet. Dahl har studert vokal ved Toneheim folkehøgskole og er nå freelance musiker med vokal som hovedinstrument. Han trakterer også trommer, gitar og bass.
  • Per Chr. Pedersen – bass
  • Rune Hamre – gitar.

Plateutgivelser[rediger | rediger kilde]

  • WÆGG: The Ultimate Collection (Yecch), MC 1990. Gjenutgitt på Hypertonia MC 1992
  • Div. artister: En tur med Hr. Flein (Sopp tape), MC m/hefte, 1994
  • Div. artister: Tiddelibom (Bodø Rockeklubb), 3 x CD i eske, 1994
  • WÆGG: Oppgulp, CD, Dahl Records & then some, 2004

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]