Vuk (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vuk
Generell informasjon
Sjangertegnefilm
Utgivelsesår1981
Prod.landUngarn
Lengde76 minutter min.
SpråkUngarsk
Bak kamera
RegissørAttila Dargay
ManusforfatterAttila Dargay
MusikkPeter F. Wolf
Foran kamera
Hovedrolle(r)Gyula Szabó
Annen informasjon
Budsjett7 millioner
Totalomsetning17,162,193
Premiere10. desember 1981 i Budapest
Eksterne lenker

Vuk er en ungarsk animasjonsfilm produsert av Pannonia Filmstudio og utgitt i 1981. Filmen er basert på boken Vuk av István Fekete.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen forteller historien om en en liten rev, Vic (Vuk i den originale ungarske versjonen) som våger seg bort fra familiens hule. Men når han kommer tilbake, forteller hans onkel Karak at hele familien hans har blitt skutt og drept av en menneskelig jeger (kalt "Smoothskinner" i tegneserien) og Karak tilbyr Vic å bli hos ham, og Karak fortsetter å oppdra ham. Når Vic blir eldre, utvikler han mye list og kløkt.

Etter hvert, som en voksen rev, tørr Vuk til og med å infiltrere jegerens hus - hvor han finner en hunn-rev, kalt Foxy, holdt fanget i et lite bur. I løpet av en stormfull natt lurer Vic både vakthunder og andre dyr, så vel som jegeren selv, og hjelper til slutt hunn-reven med å rømme og knuse buret hun sitter i. Foxy slår seg deretter sammen med Vic og Karak i skogen, men når høsten kommer blir Vic`s onkel skutt og drept av den samme jegeren. Vic sverger hevn mot jegeren.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]