Vuelta Ciclista a Murcia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vuelta Ciclista a Murcia
Detaljer
DatoMars
RegionFlag of the Region of Murcia.svg Murcia Spania Spania
Lokalt navnVuelta Ciclistica a la Region di Murcia (spansk)
DisiplinLandeveissykling
StatusUCI EuropeTour 1.1
(før 2013)
Ritt-typeEndagersritt
Etapperitt (før 2013)
Historie
Første utgave1981
Utgaver39 (pr. 2019)
Første vinnerSpania Pedro Delgado
Flest seirerSpania Alejandro Valverde (5 seiere)
Siste vinnerSpania Luis León Sánchez

Vuelta Ciclista a Murcia er et spansk etapperitt i landeveissykling som arrangeres hvert år i mars. Rittet har blitt arrangert siden 1981. Rittet er fra 2013 et endagersritt, klassifisert som 1.1 og er en del av UCI Europe Tour.

Vinnere[rediger | rediger kilde]

Wikidata-logo S.svgÅrVinnerAndreplassTredjeplass
1981ESP Pedro Delgado
1982ESP José Salvador Sanchis
1983ESP Francisco Javier Cedena
1984ESP Ricardo Martínez Matey
1985ESP José RecioESP Jesús Blanco VillarESP Pedro Delgado
1986ESP Miguel IndurainESP Pello Ruiz CabestanyESP Jaime Vilamajó
1987ESP Pello Ruiz CabestanyESP Carlos Hernández BailoESP Mariano Sánchez Martínez
1988ESP Carlos Hernández BailoCOL William PalacioESP Antonio Martínez Martínez
1989ESP Marino AlonsoITA Silvano ContiniESP Víctor Gonzalo
1990NED Tom CordesESP Santos HernándezESP Eduardo Chozas
1991ESP José Luis Villanueva OrihuelaITA Claudio ChiappucciESP Julián Gorospe
1992COL Álvaro MejíaESP Antonio MartínESP Melchor Mauri
1993ESP Carlos GalarretaESP Laudelino CubinoNED Eddy Bouwmans
1994ESP Melchor MauriESP Aitor GarmendiaESP Herminio Díaz Zabala
1995ITA Adriano BaffiNED Erik BreukinkITA Maurizio Fondriest
1996ESP Melchor MauriITA Wladimir BelliITA Rodolfo Massi
1997ESP Juan Carlos DomínguezESP Ignacio García CamachoESP Santos González
1998ITA Alberto ElliKAZ Aleksandr VinokurovITA Marco Pantani
1999ITA Marco PantaniESP Javier Pascual RodríguezSUI Beat Zberg
2000ESP David CañadaESP Javier Pascual LlorenteESP José Alberto Martínez
2001ESP Aitor GonzálezESP Javier Pascual LlorenteESP Mikel Zarrabeitia
2002COL Víctor Hugo PeñaCZE Jan HruškaSUI Oscar Camenzind
2003ESP Javier Pascual LlorenteCZE Jan HruškaESP Haimar Zubeldia
2004ESP Alejandro ValverdeESP José Iván GutiérrezAUS Cadel Evans
2005ESP Koldo GilESP Antonio ColomITA Damiano Cunego
2006ESP José Iván GutiérrezESP David BernabeuCZE Jan Hruška
2007ESP Alejandro ValverdeESP Ángel ViciosoESP Manuel Lloret
2008ESP Alejandro ValverdeITA Stefano GarzelliESP Alberto Contador
2009RUS Denis MensjovESP Rubén PlazaNED Pieter Weening
2010CZE František RaboňRUS Denis MensjovGBR Bradley Wiggins
2011FRA Jérôme CoppelRUS Denis MensjovNED Wout Poels
2012COL Nairo QuintanaGBR Jonathan Tiernan-LockeNED Wout Poels
2013ESP Daniel NavarroNED Bauke MollemaESP Alejandro Valverde
2014ESP Alejandro ValverdePOR Tiago MachadoITA Davide Rebellin
2015EST Rein TaaramäeNED Bauke MollemaCZE Zdeněk Štybar
2016BEL Philippe GilbertESP Alejandro ValverdeRUS Ilnur Zakarin
2017ESP Alejandro ValverdeCOL Jhonatan RestrepoAUT Patrick Konrad
2018ESP Luis León SánchezESP Alejandro ValverdeBEL Philippe Gilbert
2019ESP Luis León SánchezESP Alejandro ValverdeESP Pello Bilbao
2020BEL Xandro MeurisseCZE Josef ČernýGER Lennard Kämna

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]