Voss jordbruksskule

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Voss jordbruksskule
Voss jordbruksskole - no-nb digifoto 20151116 00134 NB MIT FNR 12964B.jpg
SkoletypeVideregående skole
Grunnlagt1948
FylkeVestland
KommuneVoss
TettstedSkulestadmoen
AdresseGjerde
5710 Skulestadmo
RektorSvein Inge Styve
Elever167[1] (2013)
Ansatte54 (2013)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Voss jordbruksskule er en fylkeskommunal videregående skole i Skulestadmoen i Voss herad i Vestland, 3 km øst for Vossevangen. Skolen ble grunnlagt som en landbruksskole i 1948.

Skolen tilbyr utdanningsprogrammet naturbruk (vg1) med linjene landbruk og gartneri (vg2), hest og hovslager (vg2), klima, energi og miljø (vg2) og villmarksliv (vg2) og de studiespesialiserende linjene naturbruk (vg3) og landbruk og husdyrhold (vg3). Skolen har også et tilbud i tilrettelagt opplæring innen fagområdene naturbruk, bygg og anlegg og teknikk og industriell produksjon.

Skolen forvalter 3 gårdsbruk og 2 støler. Skolen har internat for elevene, og et eget foredlingskjøkken der elevene får undervisning i naturbasert produksjon av mat. Dette benyttes også av flere ungdomsbedrifter som produserer matvarer.

Voss jordbruksskule har utvekslingsavtaler med en rekke skoler i utlandet, der skolens elever kan ta et skoleår: Frankrike, Italia, Litauen, Slovakia, Spania, Ungarn og Østerrike.

I 2016 ble det åpnet et nytt skolebygg på tidligere Voss jordbruksskule som har fått navnet Voss vidaregåande skule. Denne rommer undervisningstilbud som tidligere var fordelt på Voss jorbruksskule, Rogne vidaregåande skule, Hjeltnes vidaregåande skule i Ulvik og gamle Voss vidaregåande skule med avdelinger på Bryn og Vatle på Voss og i Granvin.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]