Voss husflidskule

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Voss husflidskule
Nedlagt2017
KommuneVoss
Beliggenhet

Voss husflidskule
60°37′34″N 6°23′33″Ø

Voss husflidskule er den nest minste av de videregående skoleneVoss. Skolen ligger ca. 2 km vest for Voss sentrum. Skolen har 105 elever (2013) fordelt på to programområder: Studiespesialisering med formgiving og Medier og kommunikasjon. Begge programområdene gir generell studiekompetanse, og et grunnlag for studier ved høyskoler og universitet.

Skolen ble startet i 1947, og de første årene var det generelt husflidsarbeid som foregikk ved skolen. Skolen har valgt å beholde navnet for å bevare litt av særpreget, selv om det eneste som minner om husflid der i dag er en og annen vev som står igjen fra eldre tider.

I det studiespesialiserende utdanningsprogrammet med formgiving, finner en følgende programfag: Design og arkitektur og visuelle kunstfag. Av valgfrie programfag har skolen: Trykk og foto, scenografi og kostyme, og visuell kultur og samfunn. Læreplaner finner du på sidene til Utdanningsdirektoratet.

I utdanningsprogrammet medier og kommunikasjon er disse programfag: Mediedesign og medieuttrykk, mediekommunikasjon og medieproduksjon. Læreplanene i disse fagene finnes på sidene til Utdanningsdirektoratet.

Skolen ble fra 2015 slått sammen med Voss gymnas, og virksomheten på Voss husflidskule flyttes dit fra høsten 2017.

Utdanningsprogram[rediger | rediger kilde]

  • Medium og kommunikasjon
  • Studiespesialiserende utdanningsprogram med formgiving

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]