Hopp til innhold

Volkswagen Caddy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Volkswagen Caddy
Også kalt
ProdusentVolkswagen
Produsert1980
Designer
KlasseVarebil
Karosserityper5-dørs LAV
Layout
Generasjoner3
Plattform
Forgjenger(e)
Relatert
Tekniske data
Motor

Bakfra
Volkswagen Caddy Alltrack

Volkswagen Caddy er en LAV varebil fra tyske Volkswagen.

1. generasjon var basert på Golf 1 og ble produsert i Sarajevo i Jugoslavia fra 1983 til 1992. Produksjonen ble innstilt på grunn av krigshandlingene i Jugoslavia. I USA kom bilen på markedet i 1979 som Volkswagen Rabbit Pick Up. Disse ble produsert i Westmoreland i Pennsylvania. I Sør-Afrika ble bilen bygget til 2006.

2. generasjon kom som pick-up og lukket kassebil. Pick-upen, som var basert på Skoda Felcia Pick Up, ble produsert i Tsjekkia hos Skoda. Norske kunder måtte nøye seg med Skodas variant, siden VW-varianten ikke ble importert til Norge. Kassebilen var basert på SEAT Inca, som igjen bygger på plattformen til SEAT Ibiza og VW Polo/Golf. Bilen ble bygget hos SEAT i Spania. Bilen kom som 2-seters varebil og som 5-seters personbil. Bilen blir fortsatt produsert i Mexico.

3. generasjon kom kun som lukket kassebil og er basert på plattformen til Volkswagen Golf5/Touran. Bilen kommer i to lengder og kan for første gang også leveres med firehjulstrekk. Bilen leveres som 2-seters varebil og som 5-/7-seters personbil. Bilen blir produsert i Poznań i Polen.

I 2004 gikk den over til litt mer strømlinjeformet design. Mellom 2010 og 2015 var der bare mindre endringer utvendig og på interiør utseende. I 2016 var det større endringer utvendig med mer skarpere kanter og vinkler, også interiør ble endret, og for første gang siden 2004 gikk VW bort fra runde luftekanalåpninger på Caddy og Caddy Maxi.

Autoritetsdata