Volkswagen Caddy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Volkswagen Caddy fra 2000

Volkswagen Caddy er en varebil fra Volkswagen.

1. generasjon var basert på Golf 1 og ble produsert i Sarajevo i Jugoslavia fra 1983 til 1992. Produksjonen ble innstilt på grunn av krigshandlingene i Jugoslavia. I USA kom bilen på markedet i 1979 som Volkswagen Rabbit Pick Up. Disse ble produsert i Westmoreland i Pennsylvania. I Sør-Afrika ble bilen bygget til 2006.

2. generasjon kom som pick-up og lukket kassebil. Pick-upen, som var basert på Skoda Felcia Pick Up, ble produsert i Tsjekkia hos Skoda. Norske kunder måtte nøye seg med Skodas variant, siden VW-varianten ikke ble importert til Norge. Kassebilen var basert på SEAT Inca, som igjen bygger på plattformen til SEAT Ibiza og VW Polo/Golf. Bilen ble bygget hos SEAT i Spania. Bilen kom som 2-seters varebil og som 5-seters personbil. Bilen blir fortsatt produsert i Mexico.

3. generasjon kom kun som lukket kassebil og er basert på plattformen til Volkswagen Golf5/Touran. Bilen kommer i to lengder og kan for første gang også leveres med firehjulstrekk. Bilen leveres som 2-seters varebil og som 5-/7-seters personbil. Bilen blir produsert i Poznań i Polen.

Se også[rediger | rediger kilde]