Volga-Volga

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Volga-Volga
orig. Волга-Волга
Volga-volga.jpg
Generell informasjon
Utgivelsesår1938
Prod.landSovjetisk
Lengde104 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegissørGrigorij Aleksandrov
MusikkIsaak Dunajevskij
SjeffotografVladimir Nilsen
Boris Petrov
Foran kamera
Hovedrolle(r)Ljubov Orlova
Igor Iljinskij
Prod.selskapMosfilm
Premiere24. april 1938 (Sovjetunionen)
Eksterne lenker

Volga-Volga (originaltittel: russisk: Волга-Волга) er en sovjetrussisk musikal-komedie fra 1938 regissert av Grigorij Aleksandrov med Ljubov Orlova og Igor Iljinskij i hovedrollene.

Filmen omhandler en gruppe amatørskuespillere på vei til Moskva for å opptre i en talentkonkurranse. Det meste av filmen foregår på et dampskip på Elven Volga. Filmen er en hyllest til Moskvakanalen og hevdes å være den sovjetiske leder Josef Stalins favorittfilm.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

I provinsbyen Melkovodsk, langs bredden av Volga, reiser Dunja Petrova på en liten lekter for å bringe en viktig melding til Ivan Byvalov. Hun har en veldig stor lidenskap for musikk, og ønsker å begynner som profesjonell sanger. På reisen er også kjæresten hennes, Aljosja Trubysjkin, dirigenten for et klassisk orkester. Men hun slår opp med Dunja, etter at han fornærmet hennes evner til å produsere nye sanger.

Byvalov er veldig ambisiøs og pompøs, som håper på en viktig forfremmelse som kan bringe ham til fast arbeid i Moskva. Dunja leverer meldingen til Byvalov, som går ut på at Moskva ønsker amatør-artister som kan komme til Moskva. Men Byvalov påstår at ingen eier noe musikalsk talent i Melkovodsk, og at han kan ikke sende noen utøvere. Dunja forsøker deretter å lede store deler av befolkningen i byen til en rekke sanger og danser som skal bevise at lokale innbyggere også har forskjellige musikalske talenter.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]