Voice of Korea

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Voice of Korea
Offisielt navnVoice of Korea
TypeOffentlig finansiert kringkaster
Grunnlagt14. oktober 1945
Eier(e)Korean Central Broadcasting Committee
LandNord-Korea
MedierRadio
Nettstedwww.vok.rep.kp
Voice of Korea
Chosŏn'gŭl조선의 소리
Hanja朝鮮의 소리
McCune-ReischauerChosŏn-ŭi Sori
Revidert romaniseringJoseon-ui Sori

Voice of Korea (chosŏn'gŭl: 조선의 소리) er den internasjonale kringkasteren til de nordkoreanske myndighetene. Kanalen distribuerer sendinger på språkene koreansk, kinesisk, spansk, tysk, engelsk, fransk, russisk, japansk og arabisk. Fram til 2002 var kanalen kjent som Radio Pyongyang.

Voice of Korea sender på kortbølge samt noen lavere frekvenser som kan mottas på AMradio ment for naboland. Noen frekvenser er langt unna de som landet har fått allokert gjennom ITU-avtaler, noe som gjør at sendingene kan bli forstyrret av andre på samme frekvens. Det sendes også via Thaicom 5-satellitten.

Voice of Korea har ingen kjenningsmelodi som sendes mellom programmene, slik mange andre kringkastere har for å hjelpe lytterne å finne kanalen. I stedet starter sendingen med de første strofene av Sangen for General Kim Il-sung hver hele time. Deretter følger en muntlig presentasjon av kanalen og den nordkoreanske nasjonalsangen.

Deretter følger en nyhetsbulletin, som er hentet fra Korean Central News Agency. De første nyhetene handler om landets ledelse og deres daglige gjøremål, besøk eller taler. Voice of Korea sender ellers historier og meldinger om livet og hva Kim Il-sung og Kim Jong-il har oppnådd, samt hyllninger til de samme fra utlendinger, samt programmer om koreansk kultur, historie, musikk og lignende.

I 2006 startet Voice of Korea å sende på samme frekvens som Lincolnshire Poacher nummerstasjon, trolig for å hindre stasjonens sendinger til Nord-Korea, eller bare for å irritere stasjonens operatører.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]