Viva Villaveien!

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Viva Villaveien»)
Viva Villaveien!
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår1989
Prod.landNorge
Lengde105 min.
Bak kamera
RegiTor M. Tørstad
ProdusentMattis Mathiesen
ManusforfatterLennart Lidström
MusikkBent Åserud
Geir Bøhren
SjeffotografBengt Kristiansen
KlippRobert Rolèn
Foran kamera
MedvirkendeBrasse Brännström
Minken Fosheim
Vibeke Falk
Sverre Hansen
Elsa Lystad
Prod.selskapNRK Barne- og Ungdomsavdelingen
Teamfilm AS
Eksterne lenker

Viva Villaveien! er en norsk komedie fra 1989, regissert av Tor M. Tørstad. Filmen handler om et veldig spesielt nabolag hvor det bor mange originaler og alle beboerne krangler med hverandre. Familien Frank bestemmer seg for å dra på ferie på Gran Canaria for å komme bort fra alt bråket hjemme. Men det de ikke vet er at de andre beboerne også har dratt på ferie til nettopp Gran Canaria.

Filmen var basert på TV-suksessen Vill, Villere, Villaveien som ble sendt som føljetong i Halvsju og Midt i smørøyet i 1985 og 1988.

Handling[rediger | rediger kilde]

I Villaveien bor det flere familier og mange originaler. De kommer stadig i tottene på hverandre og det er mye bråk der. Familien Frank bestemmer seg for å dra på ferie til Gran Canaria og bort fra alle de andre beboerne. De aner fred og ingen fare når de ankommer det idylliske feriestedet. Det de ikke vet er at også de andre beboerne i Villaveien har dratt på ferie til nettopp Gran Canaria. Det blir ingen fredelig ferie for familien Frank og det er duket for en ellevill ferie med mange vanvittige episoder for alle naboene i Villaveien.

I rollene[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]