Virginia Military Institute

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Virginia Military Institute
Virginia Military Institute full logo.png
Virginia Military Institue.jpg
Grunnlagt1839
Typedelstateid, militært
Beliggenhet Lexington, Virginia
Studenter1 362 (2006)
Ansatte151 (2006)
Nettstedwww.vmi.edu

Virginia Military Institute
37°47′25″N 79°26′19″V

Virginia Military Institute (VMI) er en delstatseid, militær høyskole i Lexington i delstaten Virginia, USA. Det ble opprettet i 1839, og kalles ofte populært for «The West Point of the South» på grunn av sin viktige rolle under den amerikanske borgerkrigen.

Skolen rangeres meget høyt blant USAs militære høyskoler, og høyt blant alle landets læresteder hva angår Liberal Arts-tilbudet.

VMI er det nest eldste av de seks såkalte Senior Military Colleges, som gir sivil høyskoleutdanning kombinert med reserveoffisersutdanning (ROTC). Studentene går i uniform i skoletiden. Kvinner ble ikke opptatt ved høyskolen før etter 2000, som det siste lærestedet i USA, og endringen møtte protester fra skolens ansatte og mannlige studenter.

Det gis allmenne høyskoleutdanninger opp til bachelorgradsnivå, med kombinasjon av militære fagdisipliner og fysisk fostring. Skolen praktiserer meget streng disiplin på og utenfor campus.

Ved høyskolen var det 1 362 studenter og 151 vitenskapelig ansatte i 2006, og samme året var skolepengene US$ 7 609 for studenter folkeregistrert i delstaten.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]