Videresalg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Videresalg, generelt det fenomen innen næringsvirksomhet at et selskap selger videre varer eller tjenester som er produsert av andre. begrepes brukes også f.eks evd videresalg av idrettsutøvere som er kjøpt fra en klubb og selges videre til neste.

Innen fast- og mobiltelefoni er videresalg betegnelsen på at en videreselger kjøper en viss mengde av de tjenestene en (større) teleoperatør tilbyr, og så videreselger disse tjenestene til sluttkunder. I motsetning til situasjonen ved virtuell operasjon (MVNO), utplassering av utstyr (telelosji) eller trafikkgjesting (roaming), innebærer videresalg at videreselgeren selger tjenester som fullt og helt er produsert av en annen teleoperatør med dennes utstyr. Det er dermed i hovedsak merkevaren, utvalget av tjenester, og prisplanen som utgjør den egenart eller merverdi som videreselgeren tillegger det endelige produktet.

I Norge er både Telenor og NetCom pålagt å tilby grossistproduktet videresalg, og en rekke små mobilaktører videreselger tjenester i en av disse to operatørenes nett. Det er i alt 34 mobiltilbydere i Norge i 2007, og de fleste av disse tilbyr tjenester gjennom videresalg. Videresalg er hjemlet i Ekomloven.

Se også[rediger | rediger kilde]