Videospillkonsollenes syvende generasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Den syvende generasjon videospillkonsoller består av Nintendo Wii, Xbox 360 og PlayStation 3.

Wii[rediger | rediger kilde]

Nintendo Wii er den syvende generasjonens store sjokk, etter den mislykkede GameCuben trodde man løpet var kjørt for Nintendo, men den gleden fikk ikke Microsoft og Sony. Nintendo lagde den helt revolusjonerende Nintendo Wii (tidligere Nintendo revolution)som slo alle tidligere salg av konsoller. Før et år er gått har den solgt over 13 millioner maskiner! Nintendo skjønte at konkurransen om spillerne ble for stor, og lagde en maskin som appellerte til et annet publikum, de såkalte "casualsene" altså, ikke spillere.

Xbox 360[rediger | rediger kilde]

Xbox 360 kom ut et år før konkurentene Wii og PlayStation 3, men har likevel ikke klart å erobre markedet. Med en 1/3 sjanse for at maskinen blir ødelagt er den den maskinen gjennom tidene som har størst ødeleggelsessjanse. Den har solgt 10 millioner konsoller på litt under 2 år. Dette er omkring helt normalt.

PlayStation 3[rediger | rediger kilde]

PlayStation 1 og 2 var begge de klart ledende konsollene på markedet. Hadde Sony spilt den safe og laget en lik maskin som Xbox 360, hadde de nok solgt klart mer enn Microsofts maskin Xbox360. Dette gjorde de ikke, de laget istedenfor en kraftigere, men dyrere maskin. Derfor har de kun solgt 4 millioner konsoller, på litt under et år. Det er under forventet, og særlig under forventet når begge de tidligere konsollene solgte over 100 millioner.