Victor Guazzelli

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Victor Guazzelli
Født19. mars 1920Rediger på Wikidata
Metropolitan Borough of Stepney
Død1. juni 2004Rediger på Wikidata (84 år)
BeskjeftigelseKatolsk prest (1945–), katolsk biskop (1970–) Rediger på Wikidata
Embete
Engelske og walisiske katolske bispåedømmer. Erkebispedømmene Westminster og Southwark dekker det meste av London, men deler av storbyområdet ligger inn under Brentwood, Northampton og Arundel & Brighton.

Victor Guazzelli (født 19. mars 1920 i Stepney i London i England; død 1. juni 2004 i Vauxhall i London) var katolsk hjelpebiskop i erkebispedømmet Westminster i London.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Prest[rediger | rediger kilde]

Victor Guazzelli ble presteviet 17. mars 1945.

Hjelpebiskop i Westminster[rediger | rediger kilde]

Pave Paul VI utnevnte ham den 24. april 1970 til hjelpebiskop i Westminster og titulærbiskop av Lindisfarna. Erkebiskopen av Westminster, kardinal John Carmel Heenan, bispeviet ham den 23. mai samme år; medkonsekratorer var titulærerkebiskop Domenico Enrici, apostolisk delegat til Storbritannia, og Basil Christopher Butler O.S.B., hjelpebiskop i Westminster.

I 1976 inndelte kardinal Hume erkebispedømmet i pastorale områder og Guazzelli ble gjort til områdebiskop i Øst-London, og dekket de nedslitte bydelene Tower Hamlets og Hackney. Guazzelli kom hjem, og laget sin base i Pope John House i Poplar - ikke langt fra der Cesare dyttet isvognen sin 50 år før.

I 1975 ble Guazzelli president for fredsbevegelsen Pax Christi. I mai 1982 fordømte han Falklandskrigen og fordret at britiske tropper skulle returnere. I 1983 støttet han Bruce Kent, en av hans egne prester og generalsekretær i CND - Campaign for Nuclear Disarmament. Pavens representant i London beskrev Kent som en 'idiot', ord biskop Guazzelli rasende fordømte som støtende Det året var Guazzelli den eneste engelske katolske biskop som ble med på en stor CND-demonstrasjon på Trafalgar Square.

Deretter vendte han sin oppmerksomhet mot et East End i endringens tegn; Isle of Dogs var blitt en enorm byggeplass for Canary Wharf, en stadig mer bitter streik utspilte seg på News International-anlegget i Wapping, og partiene ytterst på høyresiden mobiliserte mot immigrasjon til East End. Biskop Guazzelli, med base i Poplar, fant en måte å sammebringe innbyggere og samfunnsledere og gjøre deres stemme hørt. Han inviterte alle til å si sin mening i den nye sjelesorgsregionen East London. Det var workshops, opplæringsdager og mangfoldiggjorte diskusjonspunkter, med tegneserier som forklarte Det andre Vatikankonsils arbeide.

Ettersom det fysiske og sosiale samfunnslimet i East End ble prøvet til bristepunktet, skulle også sogneprestenes rolle endres – med mindre vekt på å «vedlikeholde» menigheten, og mer på å gå ut på «misjon». Guazzelli samlet en utrykningsgruppe prester for å gjennomføre intensive seksukers oppdrag i sognene. I mellomtiden var den utrettelige biskopen aktiv som medlem av Latin American Desk til Catholic Relief Agency (Cafod), og besøkte Brasil i 1981. Han var også den engelske representant i Apostleship of the Sea – den katolske sjømannsmisjon.

Han fratrådte embetet den 21. desember 1996.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Bishop Victor Guazzelli». www.catholic-hierarchy.org. David M. Cheney. Besøkt 17. juli 2022.