Vi tre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vi tre
orig. Vi tre
Sture Lagerwall
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1940
Prod.landSvensk
SpråkSvensk
Bak kamera
RegiSchamyl Bauman
ManusforfatterHilding Östlund
Bengt Idestam-Almquist
SjeffotografHilmer Ekdahl
Foran kamera
MedvirkendeSture Lagerwall
Signe Hasso
Olle Bauman
Georg Løkkeberg
Prod.selskapProduktion S. Bauman AB
Eksterne lenker

Vi tre er en svensk dramafilm fra 1940, i regi av Schamyl Bauman. Manuset ble skrevet av Hilding Östlund og Bengt Idestam-Almquist, basert på en idé av Gösta Stevens. Filmen er en frittstående fortsettelse på Vi to fra 1939. Norske Georg Løkkeberg spiller rollen som arkitekten Arne Rank, og norskfødte Ingrid Borthen spiller rollen som ekspeditrise i en konfektbutikk.

Filmen ble spilt inn Sandrew-Ateljéerna i Stockholm med utendørsscener fra Gamla Stan og Centralstationen i Stockholm.

De hadde svensk premiere på kinoene Plaza og Astoria i Stockholm 23. februar 1940.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den unge og fremgangsrike arkitekten Sture Ahrengren går mer och mer opp i sitt arbeid og forsømmer hustruen Kristina og sønnen Olle. En julaften kommer den norske kollegaen og vordende kompanjong, Arne Rank, på besøk. Når Sture i fortsettelsen desto oftere forsømmer Kristina, interesserer nordmannen seg desto tydeligere for henne.

Olle rammes av blindtarmsbetennelse og dette - sammen med motganger i yrket - fører til et brudd mellom Sture og Kristina. Hun blir reiseleder. Sture går konkurs og begynner som reklametegner. Arne gjør alt for å overtale Kristina til å gifte seg med ham og skaffe Olle en ny far, men hun tviler i det lengste.

I jobben som reiseleder møter Kristina noen amerikanske byggmestere som ønsker kontakt med en svensk arkitekt for å bygge et barnehjem i USA etter svenske prinsipper. Kristina vet at Sture har tegnet et slikt, men at han aldri har kunnet realisere planene. Når Sture avviser henne med begrunnelsen at han ikke vil ta imot nådegaver fra sin eks-hustru, bestemmer hun seg for å si ja til Arne.

Allerede samme kveld har hun og Arne besluttet seg for å dra sammen til Oslo, men hun ser aldri noe til ham på jernbanestasjonen. Da hører hun stemmen til Sture. Han har angret seg og vil ha henne og sønnen tilbake. Sammen bestemmer de tre seg for å begynne et nytt liv.

Rolleliste (i utvalg)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]