Vi lever idag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Vi lever i dag»)
Vi lever idag
orig. Today We Live
Generell informasjon
SjangerFilmromanse
Utgivelsesår1933
Prod.landUSA
Lengde113 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiHoward Hawks
ManusforfatterWilliam Faulkner (dialog)
SjeffotografOliver T. Marsh
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker

Vi lever idag (originaltittel: Today We Live) er et amerikansk romantisk drama fra 1933 regissert av Howard Hawks med Joan Crawford, Gary Cooper, Robert Young og Franchot Tone

Handling[rediger | rediger kilde]

Under første verdenskrig er Diana "Ann" Boyce-Smith, en britisk jente som bor på sin fars eiendom i Kent. Eiendommen kjøpes av en velstående amerikaner, Richard Bogard (spilt av Gary Cooper) som ønsker å flytte inn i hans nye eiendom. I det Bogard ankommer, oppdager Ann og husets tjenere at faren hennes har blitt drept i aksjon, men Ann flytter til gjestehuset uten klage. Bogard finner henne meget attraktiv, og blir raskt forelsket i henne. I mellomtiden er hennes bror, løytnant Ronnie Boyce-Smith og løytnant Claude Hope er begge britiske sjøoffiserer som snart skal ut for å slåss i krigen.

Ann går med på å gifte seg med Claude. Imidlertid skjønner hun snart at hun har blitt forelsket i Bogard. Ann innrømmer hennes romantiske følelser for Bogard overfor Ronnie. Ronnie råder henne til å fortelle sannheten til Claude, men Ann er innstilt på å gifte seg med ham. Deretter viser Ronnie henne en artikkel fra en avis hvor det står at Bogard ble rapportert død i en ulykke. Imidlertid hadde det skjedd en feil, og Bogard kommer uskadd tilbake. Det oppstår rivalisering for Ann mellom Bogard og Claude.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]