Vevelstad ungdomsskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Vevelstad ungdomsskole var en ungdomsskoleLanghus i tidligere Ski kommune. Skolen ble tatt i bruk høsten 1973. I august 2004 tok Haugjordet ungdomsskole over som ungdomsskole på Langhus, og Vevelstad ungdomsskole ble nedlagt.

Historie[rediger | rediger kilde]

Vevelstad ungdomsskole ble bygget som en 6-parallellers skole beregnet for 18 klasser i 1973. Skolen var opprinnelig en åpen skole, men har i årenes løp blitt "lukket". Ombyggingen førte til at de indre klasserommene bare har overlys via takluker.

For å få plass til et økende elevtall, ble skolen fra høsten 2000 utvidet med to paviljonger med 4 klasserom og grupperom. Fra høsten 2003 overtok skolen lokalene til folkebiblioteket, Langhus filial og det ble plass til ytterligere to klasser.

Kommunestyret i Ski vedtok 24. april 2001 å bygge en ny stor sentral ungdomsskole på Langhus som skulle erstatte Vevelstad ungdomsskole, og høsten 2004 ble Haugjordet ungdomsskole tatt i bruk.

Det siste skoleåret på Vevelstad ungdomsskole, 2003/2004, var det ca. 520 elever og 65 personale ved skolen.

Skolebygget inneholdt både kantine, auditorium med scene og klatrevegge, svømmehall og tannklinikk. Det er kun svømmehallen som er i bruk i dag.

Kjente elever ved skolen[rediger | rediger kilde]