Vestby Pinsemenighet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Filadelfiakirken Vestby (tidligere Vestby pinsemenighet) er en kristen frikirkelig menighet i Vestby i Viken. Menigheten er tilsluttet den norske pinsebevegelsen. Den ble stiftet i 1911 og skiftet navn til Filadelfiakirken Vestby i 2020. Menigheten har 117 medlemmer, medregnet tilhørige, det vil si barn av medlemmer.

Det er stor aktivitet uka igjennom i Filadelfiakirken. Kl. 11.00 de aller fleste søndager i året er det gudstjeneste, og som et tilbud til ukrainske flyktninger blir alle gudstjenester for tiden tolket til russisk. Parallelt med gudstjenestene er det søndagsskole for barn i alderen 3 - 12 år, og etterpå er det kafé og fellesskap. Menigheten driver barnekoret "Happy Kidz", har samlinger for "tweens" og ungdom, og tilbyr også den frikirkelige konfirmantundervisningen Tentro. Alle som ønsker det, kan være med i en husgruppe, der man blir bedre kjent i et mindre fellesskap. Det er bønnesamlinger en gang pr uke, og menigheten er engasjert i nødhjelpsarbeid gjennom foreningen Fair Share Norway.

Hjertehagen barnehage er eid av Filadelfiakirken og holder til i menighetens lokaler. I juni 2023 flytter barnehagen inn i splitter nye lokaler vegg i vegg med kirkebygget. Deretter skal kirkebygget renoveres.

For mer informasjon, se:

https://www.filadelfiavestby.no/

https://hjertehagen.barnehage.no/

http://www.fairshare.no/

.

Misjon[rediger | rediger kilde]

Filadelfiakirken Vestby er engasjert i misjonsarbeid i Ukraina, Polen og Belarus.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Filadelfiakirken Vestby