Vest (film, 2002)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vest
orig. Occident
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår2002
Prod.landRomania
Lengde1 t. 45 min.
SpråkRumensk
Bak kamera
RegiCristian Mungiu
ManusforfatterCristian Mungiu
MusikkPetru Margineanu
Ioan Gyuri Pascu
SjeffotografVivi Dragan Vasile
Oleg Mutu
Prod.selskapHubert Bals Fund
Eksterne lenker

Vest[1] (orig.: Occident) er en rumensk dramakomedie fra 2002, regissert av Cristian Mungiu.

Filmen er en tragikomedie, som handler om unge rumenere som mangler en meningsfylt fremtid i det postkommunistiske landet og derfor ønsker å flytte utenlands for å finne lykken. Filmen forteller tre uavhengige historier, som utspiller seg i samme tidsrom og vever seg inn i hverandre.

Handling[rediger | rediger kilde]

Når den vennskapelige Luci (spilt av Alexandru Papadopol) og hans attraktive kjæreste Sorina (spilt av Anca Androne) blir kastet ut av leiligheten deres, bestemmer Sorina at de burde besøke farens grav for å be om en form for signal på hva de burde gjøre videre i livet. Men bare noen få sekunder senere blir Luci truffet i hodet av en flaske, og deretter fraktet til sykehuset av en hjelsom franskmann.

Til tross for hennes kjærlighet til Luci, tror Sorina at et liv med trygghet burde gå foran romantikk. Hun flytter derfor inn sammen med den barmhjertige franskmannen. I mellomtiden skaffer en forvirret brud (spilt av Tania Popa) og moren hennes (spilt av Coca Bloos) hjelp fra et privat byrå, i håp om å endelig finne en ordentlig ektemann til henne. Men den velstående italienske mannen de plukker ut for henne, viser seg snart å ha en rekke uønskede egenskaper. I mellomtiden blir det oppdaget at Lucis fetter nylig har dødd.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 6. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]