Vanndråper på brennende sten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vanndråper på brennende sten
orig. Gouttes d'eau sur pierres brûlantes
Generell informasjon
Utgivelsesår2000
Prod.landFrankrikes flagg Frankrike
Lengde90 min.
Språkfransk
Bak kamera
RegiFrançois Ozon
SjeffotografJeanne Lapoirie
Eksterne lenker

Vanndråper på brennende sten [1], (originaltittel: Gouttes d'eau sur pierres brûlantes) er et fransk drama fra 2000 med dreiebok og regi av François Ozon. Filmens forelegg er teater-stykket «Tropfen auf heiße Steine» av Rainer Werner Fassbinder.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

En 50 år gammel forretningsmann Léopold (spilt av Bernard Giraudeau) kommer hjem med 20 år gamle Franz - som han nettopp har møtt. Franz har en forlovede Anna, men han tar imot drinker fra Léopold og de begynner å bli kjent med hverandre. Franz sier til Léopold at han ikke er sikker på om han egentlig elsker Anna eller ikke, og at han egentlig ikke liker å ha sex med henne. Men han finner langt mer glede i bøker, teater og livet generelt. Léopold spør ham om han noen gang har ligget med en mann. Franz sier at han ikke har det.

Léopold sier at selv om han en gang bodde sammen med en kvinne i syv år, har han alltid syntes sex med menn er langt mer spennende. Kvelden ender med at de har sex. Seks måneder senere lever Franz lykkelig sammen med Léopold. Han går hjemme, samtidig som Léopold ofte reiser i forbindelse med forretninger. Léopold har blitt veldig dominerende i forholdet, og de bruker mer tid på krangling. Franz bekymrer seg over at Léopold kommer til å forlat ham, men de har fremdeles et tilfredsstillende fysisk forhold. En kveld tilstår Léopold, som føler seg melankolsk, at han tror han har drevet en av kundene sine til å begå selvmord.

Men en dag får Franz plutselig besøk av hans tidligere forlovede Anna (spilt av Ludivine Sagnier) som legger merke til hvor ulykkelig Franz føler seg. Hun forteller ham at hun fremdeles elsker ham, og ønsker å være sammen med ham igjen. Franz og Anna tilbringer de neste par dagene sammen i Léopolds leilighet, samtidig som Léopold er bortreist på en forretningsreise. Selv om han fremdeles elsker Léopold, er Franz enig i at han burde reise sin vei. Men Léopold kommer tidlig tilbake fra jobb, og oppdager dem når de er opptatt med å pakke sakene deres.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Musikk[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juli 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]