Valerio Fiori

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Valerio Fiori (født 27. april 1969 i Roma) er en italiensk tidligere fotballspiller. Han var målvakt for blant andre Serie A-klubben AC Milan.

Fiori var i sine siste sesonger tredjevalg bak Dida og Željko Kalac. Han fikk kun to offisielle kamper for AC Milan i løpet av de åtte sesongene han var der: et 4-2 tap i Serie A mot Piacenza, og en 1-0-seier i Coppa Italia over Sampdoria, der han kom inn for Christian Abbiati, som ble skadet.

Milans visepresident Adriano Galliani sa at Fioris lange tid i klubben, tross hans mangel på spilletid, var på grunn av hans profesjonelle oppførsel.[trenger referanse]

Før han kom til Milan, spilte han for Lodigiani (1 sesong), Lazio (6 sesonger), Cagliari (3 sesonger), Cesena, Fiorentina og Piacenza (1 sesong). Det var på grunn av hans imponerende prestasjoner i Piacenza at Milan bestemte til å tegne kontrakt med ham, selv om de allerede hadde Sebastiano Rossi og Abbiati som førstevalg. Selv om han hadde fått fire kamper for Italias U21-landslag, ble Fiori aldri kalt opp for flere kamper med flagget på brystet.