Valerie Perrine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Valerie Perrine
Valerie Perrine i 1975
FødtValerie Ritchie Perrine
3. september 1943 (80 år)
Galveston, Texas, USA
BeskjeftigelseSkuespillerinne
Utdannet vedCamelback High School
EktefelleIngen
NasjonalitetUSA
Aktive år1971–2008
Nettstedhttp://www.valerieperrine.com/
IMDbIMDb

Valerie Ritchie Perrine (født 3. september 1943 i Galveston i Texas i USA) er en amerikansk fotomodell og skuespiller.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Perrine ble født i Galveston i Texas. Hennes far var oberstløytnant i det amerikanske forsvaret, og på grunn av farens jobb vokste Perrine opp flere forskjellige steder på den nordlige halvkule etter som familien ble flyttet rundt, slik militære familier ofte blir.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Perrine startet karrieren sin som en «showgirl» i Las Vegas. Hun hadde sin debut på kinolerretet med en cameorolle i James Bond-filmen Diamanter varer evig (1971). Hennes neste rolle var som mykpornostjernen «Montana Wildhack» i Slaughterhouse-Five (1972). Perrine er kanskje mest kjent for rollen som «frøken Eve Teschmacher» i filmen Superman (1978) og i Superman II (1980).

I 1975 ble Valerie Perrine nominert til en Oscar-pris for beste kvinnelige hovedrolle for sin rolle som «Honey Bruce» i Lenny (1974), en rolle hun også ble nominert til en Golden Globe for. Hun ble også nominert til en Saturn Award i 1979 for sin rolle i Superman.

Perrine hadde flere anerkjente roller, blant annet som «Carlotta Monti» i W.C. Fields and Me (1976) og som «Charlotta Steele» i Den elektriske rytter (1979), men karrieren slo sprekker da hun opptrådte i filmer som Can't Stop the Music, en rolle hun ble nominert til en Razzie-pris for under den første Razzie-utdelingen i 1980.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]