Val Lehman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Val Lehman
Født15. mars 1943 (75 år)
Perth
Beskjeftigelse Skuespiller
NasjonalitetAustralia

Val Lehman (Født 15. mars 1943 i Perth, Australia) er en australsk skuespiller, best kjent for rollen som Bea Smith i den australske serien Prisoner. Hun hadde denne rollen i over fire år før hun forlot serien i episode nr. 400 i 1983. Hennes datter fra det virkelige liv, Cassandra Lehman, portretterte Bea Smiths narkotikaavhengige datter, Debbie.

Lehman har også dukket opp i mange andre australske TV-produksjoner, for det meste i forskjellige gjesteroller og sjelden noen permanent roller. Før hun spilte i Prisoner var hun med i TV-seriene Bellbird og Tandarra. Etter Prisoner dukket hun blant annet opp i The Flying Doctors, Army Wives (Koneklubben på norsk), Something in the Air, Blue Heelers og All Saints.

Lehman bodde i Ipswich, England på mye av 1990-tallet etter å ha blitt først invitert til Storbritannia for personlige opptredener av serien Prisoner: Cell Block. Det ble senere rapportert av Jarratts familie at hun ikke hadde hatt en affære med Wayne Jarratt, slik som det en stund hadde gått mange rykter om i sladrepressen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]