VAST

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
VAST
OpphavSeattle
SjangerIndustriel rock
alternativ rock
Aktive år1998
Plateselskap2Blossoms record & media
Nettstedhttp://www.realvast.com/
Medlemmer
Jon Crosby, Michael Austinmoore, Ben Fenton, Dustin Williams

VAST står for Visual Audio Sensual Theater og ble dannet av sanger, sangskriver og musiker Jon Crosby.

Jon Crosby hadde siden han var tretten år blitt sett på som en lovende gitarist, men det var da han var seksten at dannelsen av bandet VAST startet. Bandet, som på den tid bestod av Thomas Faggott, Steve Clark, Rowan Robertson og Jon Crosby selv, hadde sin første suksess da en lokal radiostasjon spilte noen av deres demoplater. Crosby hadde da sendt ut demoer til flere radiostasjoner i New York, hvor de til slutt fikk kontrakt med Elektra Records. Dermed, etter å ha turnert i Amerika en stund, gav VAST ut sin første cd, kalt Visual Audio Sensual Theater (1998). For så å begynne på sitt andre, kalt Music for People (2000). Det var under produksjonen av bandets andre album at Thomas Faggott bestemte seg for å forlate bandet til fordel for å satse på solokarriere. Etter en audition ble Justin Cotta satt inn i stedet for Faggott. Men i 2001 forlot også Steve Clark og det relativt nye medlemmet Justina Cotta bandet, denne gangen for å lage et eget band. Deres neste album, Nude, ble sluppet 24. februar, 2004.

2Blossom & Records Media, ble startet av Crosby selv i slutten av 2003, og det var igjennom dette at bandet gav ut sin fjerde plate, Turqouis & Crimson, som tidligere bare hadde vært tilgjengelig i mp3 format. Dette var en dobbel plate med nye sanger, men også med miksete sanger som tidligere hadde vært på albumet Nude.

Etter dette har det kommet tre andre offisielle utgivelser fra VAST. Den første, A Complete Demonstration (2005), er rett og slett en samling av tidlige demoer. I september 2006, gav de ut en live innspilling, Live At CBGB's, og den siste ugivelsen er en samling av alle VAST sine plater i ett, hvor den fullstendige versjonen forventes å komme våren 2007.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]