Hopp til innhold

Utdanningsteknologi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Utdanningsteknologi er bruken av teknologi i utdannelse for å bedre læring and undervisning.[1] Begrepet er også kjent som instruksjonsteknologi eller læringsteknologi.

Ordene utdanning og teknologi i termen utdanningsteknologi har generell betydning. Utdanningsteknologi er ikke begrenset til utdannelse av barn, og heller ikke til bruk av høyteknnologi. Det spesielle tilfellet av meningsfull bruk av høyteknologi for å fremme læring i klasserommet og høyere utdannelse er kjent som technology integration. På sosiale medier omtales utdanningsteknologi ofte som EdTech.

Massive åpne nettkurs[rediger | rediger kilde]

Massive åpne nettkurs (engelsk: massive open online course, forkortet MOOC) er en form for ut udanningsteknologi. Det er tilgjengelig helt fra grunnskole nivå,[2] men er mest kjent for å tilbys i høyere utdannelse på universitetsnivå, nivået de første åpen nettkursene hadde da de tok form. MIT, Stanford og Princeton University tilbyr universitetskurs til den globale befolkningen. Program på universitetsnivå, som EdX stiftet av Massachusetts Institute of Technology and Harvard University, tilbyr et bred utvalg av fag i ulike disipliner helt gratis, men om en ønsker akkreditering må en betale en liten avgift.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Monahan, Torin (2005). Globalization, Technological Change, and Public Education. New York: Routledge: ISBN 0-415-95103-8.
  • Soni, S K (2004). An Information Resource on Educational Technology for:Technical & Vocational Education and TRaining (TVET). Sarup & Sons Publishers,Location- New Delhi. ISBN 81-7625-506-8. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wiktionary: Utdanningsteknologi – ordbokoppføring