Hopp til innhold

Uskyld (1976)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Uskyld
orig. L'innocente
Generell informasjon
SjangerRomantisk drama
Utgivelsesår1976
Prod.landItalia
Lengde2 t. 9 min.
SpråkItaliensk
Aldersgrense 16 (Norge)
Bak kamera
RegiLuchino Visconti
ManusforfatterSuso Cecchi d'Amico
Enrico Medioli
Luchino Visconti
MusikkFranco Mannino
SjeffotografPasqualino De Santis
KlippRuggero Mastroianni
Annen informasjon
Filmformat 2.35 : 1
Premiere15. mai 1976 (Cannes FF)
9. september 1976 (Italia)
11. januar 1979 (USA)
Eksterne lenker

Uskyld (italiensk originaltittel: L'innocente) er en italiensk romantisk dramafilm fra 1976, regissert av Luchino Visconti.[1] De ledende rollene spilles av Giancarlo Giannini, Laura Antonelli og Jennifer O'Neill. Filmen skildrer intriger og utroskap, dekadanse og livsglede hos Roma-sositeten på slutten av 1800-tallet. Den er basert på Gabriele d'Annunzio roman L'Innocente.

Handling[rediger | rediger kilde]

Tullio Hermil er en velstående romersk aristokrat, som er gift med Giuliana. Men han har også en elskerinne, Teresa Raffo, og forsømmer derfor sin kone. Men hans interesse for kona vekkes igjen når han legger merke til Giulianas lykke etter at hun har innledet et kjærlighetsforhold med en romanforfatter: Filippo d'Arborio. Hun blir gravid med d'Arborios barn. Tullio oppfordrer henne til å gjennomføre en abort, men hun nekter å gå med på dette. Kort tid senere dør imidlertid d'Arborio av en tropisk infeksjon.

Tullio klarer ikke å akseptere Giulianas sønn, selv om han forsøker. Men babyen dør, tilsynelatende av naturlige årsaker. Giuliana, som vet at Tullio har myrdet babyen, forlater ham. Tullio forsøker deretter å gjenopplive sin tidligere affære med Teresa. Men når hun forteller ham at hun ikke lenger er forelsket i ham, begår Tullio selvmord.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Uskyld (l'Innocente) - 1976». Filmweb.no. Besøkt 7. november 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]