Brukerdiskusjon:SinWin

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv

Arkiv 1 - 13. november 2006 - 25. mars 2007
Arkiv 2 - 13. april 2007 - sent 2009


Fant dette om 38cm kanonene på Møvik fort:

Ammunisjonen er delt inn i 3 deler, først en granat som er 1.70 cm lang, og veier 800 kg. Det fantes også en lett-granat på 500 kg. Etter granaten kom en kardus på 97.75, 140 eller 190 kg krutt. Til slutt kom hylsen med 114.25 kg krutt.

Trolig gjelder tilsvarende for Fjell. Den referansen som tyder på bare en ladning omtaler kanskje maks ladning? KjellG 27. apr 2009 kl. 23:21 (CEST)

Godt arbeid! Og veldig bra at du har lagt merke til det og leser gjennom artikkelen så nøye som du gjør. Det er nesten litt irriterende at jeg ikke har sett slike ting selv. Godt noen er våkne.
Jeg avventer svar på et forum foreløpig, hvor det blant annet er en artillerist som fikk opplæring på kanontårnet på Austrått. Han burde vite hva som gjelder for denne typen kanoner vi snakker om :) Får håpe han ser innlegget snart.
Godnatt. Sindre Skrede 27. apr 2009 kl. 23:32 (CEST)


Tar du en titt om kartet med klikk-mulighet har noe for seg. Mvh KjellG 9. nov 2009 kl. 16:33 (CET)

Hei! For en student som for tiden jobber med nye medier, webdesign og stuff ser dette veldig bra og praktisk ut. Klikk-muligheten er praktisk, men enda bedre er kanskje alt-teksten når man holder musen over. Jeg, for min del, tror ikke det hadde skadet med et par ord ekstra på et par av disse, kanskje f.eks. på "skuddfelt", hvor det kunne stått "skuddfelt for mulig kanon" eller lignende, uten at det hadde blitt for mye for folk med lave skjermoppløsninger. Sammen med skråfotoet jeg fant link til i bunnen av artikkelen gjorde dette meg i stand til å få et slags overblikk over fortet uten å ha besøkt det; ja, dette har absolutt noe for seg! Sindre Skrede 9. nov 2009 kl. 19:22 (CET)
Egentlig er dette ment som en måte å legge inn linker i kartet på. Her er det brukt primært for å legg inn "merkelapper" som du jo har oppdaget ;-) Kan godt tenkes at teksten bør justeres slik du antyder. Det arbeides også med et alternativ på commons slik at en f.eks kunne få opp et helt foto av det aktuelle objektet. Det fungerer på commons, men ikke i artikler pt. Det jeg funderer på er hvordan en enkelt kan vende tilbake til kartet etter å ha klikket og lest et avsnitt som ligger langt fra kartet. Skråfoto er helmaks, se også Huth fort og Greåker fort. Skulle ønske at en fikk lov fra Telefokatalogen til å legge inn foto fra dem. Første forsøk med klikkekart fra meg var The Club. KjellG 9. nov 2009 kl. 20:05 (CET)
Ja, jeg ser jo primærbruken med linker. Når det gjelder å sende brukeren tilbake til kartet, skulle ikke det være umulig. Legg inn «[[Kongsten fort#En vandring rundt festningen|Til kartet]]» der du ønsker - da fungerer underoverskriften som et ankerpunkt og tar brukeren tilbake til kartet. Ser ut til å fungere greit. Å få opp foto av de aktuelle stedene i den vesle rammen når bildet ligger i en artikkel vet jeg ikke om har så mye for seg, det kan fort bli litt smått? Så lenge man har kompetanse og evne til å lage slike kart oversiktlige og pene, er dette absolutt noe som kan bidra til å heve kvaliteten på artikler betraktelig, og ikke minst utnytte det webmediet wikipedia faktisk er. Tekst og bilder kan en få flere steder. Sindre Skrede 9. nov 2009 kl. 20:16 (CET)

Kim Arne Hagen[rediger kilde]

Hei, jeg så at du rettet opp fra fornavn til etternavn i artikkelen, men at du gjennomgående skrev Haugen fremfor Hagen som artikkelen heter. Jeg korrigerte dette og regner med at du tilbakestiller meg om Haugen er riktig. Utvik 22. nov 2009 kl. 21:27 (CET)

Hei. Du har sikkert rett, jeg har nok tenkt mer i retning den mer (i alle fall for meg) kjente Kim Haugen, og ikke Kim Arne Hagen. Takk for korreksjon. Sindre Skrede 22. nov 2009 kl. 22:46 (CET)

Slettehjelp[rediger kilde]

Kan du (eller en annen) slette artikkelen Isdrift (isproduksjon). Dette stoffet er flyttet tilbake til sin opprinnelige plass under Isdrift, mens det er opprettet en ny omdirigering på siden Isdrift (andre betydninger). 91 23. nov 2009 kl. 15:37 (CET)

Oppdrag utført =) Sindre Skrede 23. nov 2009 kl. 16:35 (CET)
Rask. Flink. I det hele tatt… Takk! 91 23. nov 2009 kl. 17:32 (CET)
Hehe. Takk, takk. Sindre Skrede 23. nov 2009 kl. 18:06 (CET)

Godt noen passer på[rediger kilde]

Takk for flaggrettelse på brukersiden min, imponerende påpasselighet; + en masse gode ønsker for det nye året! 91 1. jan 2010 kl. 12:40 (CET)

Bare hyggelig. Jeg pleier å være forsikt med å redigere andres brukersider, men du virker ikke som om du biter så ofte, og flaggsamlingen er for imponerende til at slike feil kan tolereres (dessuten virker St. Martin som en vakker øy, i alle fall utenom orkantiden). Like mange gode ønsker sendes motsatt vei, godt nytt år! Sindre Skrede 1. jan 2010 kl. 17:49 (CET)

Feil Scott Brown[rediger kilde]

Scott Brown har i følge forsiden vunnet senatsvalg i USA, det er feil, det er Scott Brown (politiker) som har vunnet, kan du fikse det? mvh - Ulf Larsen 21. jan 2010 kl. 21:32 (CET)

Klart det. Oppdrag utført =)
(Er mal:aktuelt så låst at du ikke får redigere den?)Sindre Skrede 21. jan 2010 kl. 21:35 (CET)
Vet ikke hvor jeg finner den malen, så jeg har ikke prøvd. Er mye jeg ikke kan her - men så lenge andre kan - så lever jeg greit med det... mvh - Ulf Larsen 21. jan 2010 kl. 21:44 (CET)
Hehe. Bare hyggelig å kunne hjelpe! Da skal jeg la være med å gi deg link til Mal:Aktuelt. Sindre Skrede 21. jan 2010 kl. 21:54 (CET)

Skutvik: Fjerning av brytningsmerker[rediger kilde]

Ser at du har tatt bort "et virrvar av brytningsmerker" på artikkelen om Skutvik. Leste gjennom hjelpemanualer og redigeringsmanualer før jeg skrev den artikkelen, siden det var første bidraget mitt på wikipedia. Står at man skal bruke slike brytningsmerker for å gjøre lang, sammenhengende tekst oversiktelig og lettlest, og for å lage avsnitt. Dette er grunnen til at jeg har brukt dem. At teksten tilpasser seg nettleser forstår jeg jo, men blir det feil å bruke disse hvis man vil at teksten skal se litt "ryddig" ut? Dette usignerte innlegget ble skrevet av TorbjørnS (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei! Det var ikke meningen å ødelegge for deg, tvert i mot - det er flott at du bidrar på wikipedia! Bruk br-taggen for å bryte opp teksten i avsnitt, om det er nødvendig (to linjeskift lager avsnitt automatisk), men du trenger ikke bruke dem etter hver linje for å bryte opp en tekst. Slik det stod ble teksten ganske merkelig på min skjerm, med nokså umotiverte oppdelinger som gjorde teksten vanskeligere å lese.
Slik du har stilt opp teksten i avsnittet samferdsel synes jeg fungerer bra, det er vel helst i slike tilfeller at eks. br-taggen og andre tekstbrytningsverktøy er ment brukt, akkurat slik du har gjort.
Mitt råd er derfor å bruke to linjeskift for å skape avsnitt i vanlig tekst (slik det er gjort i teksten om Skutvik i dag), og heller br-tagger (og andre verktøy som kolon og stjerne) om teksten skal brytes en linje eller lignende om det er strengt nødvendig for en liste eller lignende. Håper dette var mer oppklarende enn det var forvirrende - i sistnevnte tilfelle beklager jeg, men henviser til klokkeslettet for innleggets tilblivelse =) Sindre Skrede
Det er en viss forskjell. BR tvinger et linjeskift inne i et avsnitt (og er noe vi sjelden har bruk for), mens to linjeskift starter et nytt avsnitt (som P-elementet i HTML). Inne i et avsnitt er det lite luft mellom linjene, og akkurat samme mengde luft om linjeskiftet skyldes BR eller automatisk tekstbrekking i nettleseren. Mellom avsnitt er det mer luft. Inndeling i logiske avsnitt av behagelig lengde gjør teksten enklere å lese, men hva som er «behagelig lengde» er ikke trivielt å bestemme. Det kommer gjerne med øvelse og magefølelse. :) — the Sidhekin (d) 18. mai 2011 kl. 02:13 (CEST)[svar]
Ok. Nå ble det litt mer slik jeg hadde tenkt. Takk for hjelpen. Dette usignerte innlegget ble skrevet av TorbjørnS (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Bare hyggelig! Takk også til Sidhekin for ytterligere kommentarer og oppklaring. Sindre Skrede 18. mai 2011 kl. 12:46 (CEST)[svar]

Er du villig til å redde en artikkel?[rediger kilde]

I april rotet jeg meg bort i en artikkel om Huitfeldtene, og begynte - litt overambisiøst - på å oversette noen artikler som fantes på dansk. Jeg innså fort at min mangel på kjennskap til militære grader og titler - og til regimentsbetegnelser mm. - ville gjøre artiklene dårlige. Motivasjonen glapp, og mine halvgjorte forsøk gikk litt i glemmeboka.

Siden du har litt tak på dette med militære betegnelser, kan du ta en titt og se om Arild Christopher Huitfeldt kan gjøres til noe som er verd å beholde? TorSch 24. jul 2011 kl. 09:27 (CEST)

Hei! Om jeg har så mye tak på det vet jeg ikke, men jeg kan jo alltids prøve. For tiden er jeg dog på ferie, med noe sporadisk nett-tilgang, men kan absolutt se nærmere på det når jeg kommer tilbake til sivilisasjonen. Sindre Skrede 27. jul 2011 kl. 14:28 (CEST)
Om du foretrekker å feriere fullt og helt så gjør det; jeg har i mellomtiden innsett at Bruker Varulv2468 har befattet seg med den aktuelle krigen, og jeg har bedt ham også se på saken. Noe svar har jeg foreløpig ikke fått. Og nå reiser jeg avsted for to uker ... TorSch 27. jul 2011 kl. 15:05 (CEST)
Finner nok ut av noe =) Varulven virker å ha peiling på svært mye, så det er vel ikke utenkelig at han omfavner artikkelen. Sindre Skrede 29. jul 2011 kl. 21:08 (CEST)

Åremålsvalg administratorer[rediger kilde]

Hei Sindre. Det er nå straks tid for en ny valgrunde for sytten av våre sittende administratorer, og pr. listen på Wikipedia-diskusjon:Administratorer#Åremålsvalg_15._mai_2012 er du er en av de som skal opp til gjenvalg.

Jeg har laget en valgside på Wikipedia:Administratorer/kandidater/2012-05-15. Dersom du ønsker å stille til valg for en ny periode trenger ikke ikke foreta deg noe med listen. Dersom du ikke ønsker å stille for en ny periode kan du fjerne brukernavnet ditt fra listen.

Valget starter søndag 15. mai kl. 00:00 og pågår en uke.

Hilsen Kjetil_r 6. mai 2012 kl. 13:08 (CEST)[svar]

Juleavslutning - håper å se deg der![rediger kilde]

Velkommen til juleavslutning med Wikimedia Norge, på Gamle rådhus i Oslo.

Hei! Wikimedia Norge arrangerer juleavslutning med julemiddag fredag 14.desember klokken 1700, sammen med Norsk Kulturråd. Arrangementet vil finne sted i andre etasje på Gamle rådhus i Oslo, og foruten juletallerken og hyggelig samvær vil vi også få høre korte faglige innlegg. Dessuten vil vi premiere vinner/e av den norske delen av fotokonkurransen Wiki Loves Monuments.
Arrangementet er åpent for Norsk Kulturråd, medlemmer av Wikimedia Norge, og wikipedianere med registrert brukerkonto. Medlemmer av Wikimedia Norge får arrangementet og julemiddag gratis, mens ikke-medlemmer betaler en egenandel på kroner 200. Man betaler for egen drikke. Alle deltakere må være påmeldt.
Påmelding skjer innen utgangen av 10.desember ved å sende meg ditt fulle navn på mail til erlend@wikimedia.no. Skriv om du ønsker pinnekjøtt eller lutefisk.
Velkommen!
Med vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 3. des 2012 kl. 20:35 (CET)

Wikipedia Academy 2013[rediger kilde]

Hei ! Jeg håper å se deg på årets wikipedia Academy som arrangeres lørdag 14. desember på Arkitekturmuseet i Oslo. Styret har forespurt mange enkeltpersoner om programønsker, og forespurt hele nettsamfunnet gjennom innlegg på ting og torg. Vi har utfra dette lagt opp til et variert program med mange tema som forhåpentlig treffer wikipedianere. Vi skal se nærmere på, og diskutere, Wikidata, Visual Editor, botproduksjon, bruk av frie kartdata, kultursamarbeidet, wikipedianere som er utplassert i institusjoner, og vi skal få en presentasjon av den mye omtalte artikkelen om The decline of Wikipedia. Blant mange spennende foredragsholdere har vi hentet flere fra interne Wikipedia-rekker, men også eksterne foredragsholdere som vil rette sine blikk på Wikipedia utenfra. Det blir premiering av Årets wikipedianer og av vinnerne i Wiki Loves Monuments 2013. Etter akademiet går vi rett videre til årets Julebord, på Gamle Rådhus. Se det varierte programmet her. Lørdag 14. desember kan du treffe dine kolleger på Norges største kunnskapsdugnad! Vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 16. nov. 2013 kl. 01:38 (CET)[svar]

Takk for innsatsen som administrator![rediger kilde]

Takk for din lange og tro tjeneste som administrator på bokmål Wikipedia! Du har bidratt avgjørende til at dette har blitt Norges beste leksikon, og til at kunnskap har blitt delt i Norges største dugnad! Vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 22. mai 2014 kl. 00:07 (CEST)[svar]

Gode Sirklar nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SinWin! Jeg har nominert Gode Sirklar, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Gode Sirklar. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. ツDyveldi☯ prat ✉ post 21. jan. 2020 kl. 21:01 (CET)[svar]

Estimated Time of Arrival nominert for sletting[rediger kilde]

Hei, SinWin! Jeg så du har opprettet artikkelen Estimated Time of Arrival. På Wikipedia er det en del krav en artikkel må oppfylle, blant de viktigste er WP:IKKE og WP:R. Jeg har lest gjennom artikkelen din og kommet til den konklusjon at den ikke er egnet for Wikipedia. Det er mulig jeg tar feil, så jeg har startet en diskusjon på Wikipedia:Sletting/Estimated Time of Arrival om hvorvidt artikkelen skal slettes. På den siden står min begrunnelse, og du og andre Wikipedia-brukere er velkommen til å ytre sin mening. Husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}.

For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. 4ing (diskusjon) 7. mai 2022 kl. 19:32 (CEST)[svar]

ETE nominert for sletting[rediger kilde]

Hei, SinWin! Jeg så du har opprettet artikkelen ETE. På Wikipedia er det en del krav en artikkel må oppfylle, blant de viktigste er WP:IKKE og WP:R. Jeg har lest gjennom artikkelen din og kommet til den konklusjon at den ikke er egnet for Wikipedia. Det er mulig jeg tar feil, så jeg har startet en diskusjon på Wikipedia:Sletting/ETE om hvorvidt artikkelen skal slettes. På den siden står min begrunnelse, og du og andre Wikipedia-brukere er velkommen til å ytre sin mening. Husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}.

For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. 4ing (diskusjon) 7. mai 2022 kl. 23:12 (CEST)[svar]