Brukerdiskusjon:BIL

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Velkommen![rediger kilde]

Velkommen til Wikipedia og takk for at du vil bidra! Her er en rekke lenker du muligens vil kunne trenge.

Vi håper du vil like ditt opphold på Wikipedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt. --–Duffman 16. feb 2006 kl.08:37 (UTC)

fff er like hvit som ffffff[rediger kilde]

Bare til info: "fff" angir en like hvit hvitfarge som "ffffff". --ZorroIII 19. feb 2006 kl.14:38 (UTC)

På min dator så gjorde det forskjell. Det ska vara sex hexadecimala tecken. /BIL 20. feb 2006 kl.20:50 (UTC)

Bra Arbeid[rediger kilde]

Vil bare takke deg for din innsats med å forbedre den norske veistandaren på den norske Wikipedia. Vennlig hilsen --Jarvin 16. sep 2006 kl. 14:58 (UTC)

Takk! /BIL 18. sep 2006 kl. 08:45 (UTC)

Flytting av sider[rediger kilde]

Du har flyttet 134340 til 134340 Pluto, men ikke reparert de resulterende doble omdirigeringene. Siden er derfor flyttet tilbake. -- Duffman, 22. sep 2006 kl. 09:59 (UTC)

Det viktigste er vel navnet på artikkelen, ikke dobbelomdirigeringer. Reparer dobbelomdirigeringer, ikke veksle navn til 134340, hvis det ikke er bra. BIL 25. sep 2006 kl. 12:44 (UTC)
Doble omdirigeringer kan enkelt fjernes med et script. En mulighet er å sette opp en bot til å gjøre dette automagisk en gang i døgnet. ZorroIII 25. sep 2006 kl. 15:28 (UTC)

Datolinjen[rediger kilde]

Greit at du var observant. Det var jo det som reddet de to brave riddere som skulle reise jorden rundt på 80 dager

  • MvhF.bendik 14. nov 2006 kl. 22:31 (CET)

Underprosjekt (norske) veier[rediger kilde]

Heisann, er du interessert i å delta i et underprosjekt for veiartikler? Det hadde vært et passende sted for utarbeidelse og lagring av felles retningslinjer og stil, slike diskusjoner er litt spredt nå. Kanskje kan det inkluderes i norske gater. Btd 20. des 2007 kl. 11:01 (CET)

Hei, siden jeg så deg i RC-kanalen; jeg har svart deg på min diskusjonsside på is.wiki. — Jóna Þórunn 8. jul 2008 kl. 17:36 (CEST)

«Mal:Norske jernbanestrekninger»[rediger kilde]

I artikkelen om Grenlandsbanen står det bl.a. :
... en tunnel, Eidangertunnelen ... tilhører Vestfoldbanen og er en betingelse for at Grenlandsbanen skal kunne bli en realitet, som igjen er en betingelse for at Sørvestbanen skal kunne bli en realitet.

Betyr det at Sørvestbanen burde ha en plass i malen, eller skal jeg lese tilleggsinfo ut fra noten din For å ha baner her bør de være prosjektert av Jernbaneverket. Det er ikke nok med et forslag fra f.eks. Norske Bane. ? TorSch 10. jan 2009 kl. 18:06 (CET)

Grenlandsbanen er en betingelse for å bygge Sørvestbanen, men Sørvestbanen er ikke en betingelse for å planlegge Grenlandsbanen. Grenlandsbanen finnes i jernbaneverkets webb: http://www.jernbaneverket.no/prosjekter/planlagte/Grenlandsbanen/ men ikke Sørvestbanen. Så jeg syns, ha ikke Sørvestbanen i malen. --BIL 12. jan 2009 kl. 18:43 (CET)

Malmbanan till Haparandabanan[rediger kilde]

In Buddbyn, north of Boden, there was a bridge where Haparandabanan crossed over the Malmbanan. This was built so that the trains from Boden to Haparanda would not interfere ore trains. In those days the line Boden–Buddbyn was double-track. Today it is single-track, with a passing loop called Buddbyn located some 300 meters before the place where line diverge. It is a flat junction, with a set of points equipped with moveable frog. Remnants of the old bridge embankment are still in there. You claim that the overpass is shown in kartor.eniro.se. Lantmäteriet's maps also show this, as well as long-gone lines Övermorjärv–Räktjärv and eastward. Eniro's maps Google also show the line from Karungi to Övertorneå, which was lifted (ripped) in the 90's. Malmbanans vänner also have a list of stations, and the Buddbyn line map does not show the bridge. http://malmbanan.se/Trafikplatser/Buddbyn/buddbyn.html --85.23.68.252 20. jan 2009 kl. 16:00 (CET)

OK, but it must have been removed recently, since it is visible on airplane photos on kartor.eniro.se. Maybe in connection with the rebuilding of Haparandabanan the last two years. kartor.eniro.se does not show the old Räktjärv route, not in the map, nor in the air photo. --BIL 20. jan 2009 kl. 20:08 (CET)

Oslo-Stockholm[rediger kilde]

X2000 bruker 1:20 på Stockholm-Hallsberg, dette vil kuttes 10 minutter til 1:10 med ny bane Katrineholm-Skövde skriver du. Legg til 0:40 på en opprustet Hallsberg-Karlstad og 0:30 på Åmotfors-Lillestrøm og 0:10 på Lillestrøm-Oslo så får man ganske riktig 2:30 ja. Men har du glemt at toget skal fra Karlstad til Åmotfors? Dette tar minst 0:50 og reisetiden Stockholm-Oslo blir dermed 3:20 med de utbyggingene du beskriver etter hva jeg kan forstå. Har endret artikkelen Høyhastighetsbane i Norge til å stå at prosjektene vil gi en reisetid i overkant av 3 timer. Hvis det er jeg som har misforstått må jeg bare beklage, da får du eventuelt endre igjen! --Magnus Schaft 25. mai 2008 kl.19:40 (CET)

OK --BIL 25. mai 2009 kl. 23:53 (CEST)[svar]

Hei. Ser du la inn igjen teksten om at E 16 skal legges om via nåværende rv 35 og rv 2. Dette synes jeg er litt vel tidlig å si med slik sikkerhet, da det bare er én av tre mulige traseer. Referansen du la inn forteller bare at vegvesenet mener at dette er den beste, men de ulike fylkene og kommunene underveis skal vel også ha et ord før endelig beslutning tas. Spesielt ruten om Gjøvik og Hamar ser ut til å sanke litt oppslutning. Når jeg har sett bidrag om en plateutgivelse én måned frem i til bli fjernet med begrunnelsen «Wikipedia er ikke en krystallkule», så synes jeg vi bør vente med å beskrive fremtidige veitraseer ett/flere år frem i tid inntil siste ord er sagt i saken. I henhold til referansen din igjen, virker det som om regjeringen skulle bestemme seg i august, men har de gjort det og hva var isåfall resultatet? Jeg har prøvd å søke litt, men nyhetsartikler om denne saken drukner i nyheter om ras og kollisjoner på E 16. Vet du noe mer om dette? Ters 5. okt 2009 kl. 23:08 (CEST)

http://e16.se/ finns nyheter. Till exempel denna att svenska regeringen beslutat ansöka hos FN om att sträckan mellan gränsen och Gävle ska bli E16. Det står inget om sträckan Hønefoss-gränsen. Man måste söka senast mitten av oktober för FN har möte en gång om året i oktober. Annars blir det ett år senare. Det finns ingen spår här om en ansökan/søknad. Det finns en massa planlagda vägar och tunnlar, till exempel Arnatunnelen, som är med i Wikipedia, med mer osäker tidsplan. --BIL 6. okt 2009 kl. 17:00 (CEST)
Jeg har ingenting i mot at planene om en omlegging av E 16 nevnes, for de er høyst reelle. Men det å trekke frem kun én av de tre hovedvalgene for trasé vest for Kongsvinger i rutebeskrivelsen gir et inntrykk av at en beslutning er tatt, noe jeg ikke synes er passende (med mindre valget faktisk er tatt). Dette er ikke noen stor kampsak for meg. Jeg bare fjernet påstanden fordi jeg ikke fikk noen respons på diskusjonssiden og dermed fryktet at det kunne være en utdatert påstand som ingen fulgte opp. Tilsvarende hvordan artikkelen om riksvei 2 tidligere i år påstod at det skulle være byggestart i år på en strekning de vel enda ikke har planlagt ferdig. Ters 6. okt 2009 kl. 17:37 (CEST)

Mangler bilder[rediger kilde]

Hei,

Jeg ser du legger inn at en del artikler mangler bilder. Flott. Jeg laget en mal for ikke så lenge siden for det formålet. Den legger du inn rett over kategoriene i selve artiklene med fylkesnavn som argument når det er et sted i Norge. For en bro i Hordaland legger du med andre ord inn {{mangler bilder|Hordaland}}. Da havner artikkelen i en kategori for det fylket (for de fylkene som er laget), og for alle artikler med slik markering. Disse kategoriene har lenke øverst slik at alle artikler som både mangler bilder (med denne malen) of har koordinater kan sees på et kart. Tanken er å gjøre det enklere for noen som fx. har lyst på en kjøretur for å ta bilder å planlegge dette. Haros 18. mai 2011 kl. 22:54 (CEST)[svar]

Bra. Varfor er det en skjult kategori? De som bor eller reiser i ett fylke kan ikke finne en slik kategori dersom den er skjult. På svensk er tilsvarende kategori ikke skjult.--BIL 18. mai 2011 kl. 23:00 (CEST)[svar]
De som er tilstrekkelig interessert til å oppsøke steder med tanke på å ta bilder for oss, er forhåpentligvis istand til å velge innstillingen for å se skjulte kategorier. Dermed slipper man å forstyrre vanlige lesere med kategorien. Det skulle jo egentlig være opplagt når man er i en artikkel at den ikke har bilder :-) Omtrent slik var det jeg tenkte i alle fall. Haros 18. mai 2011 kl. 23:06 (CEST)[svar]

Knutsholstind[rediger kilde]

Den turartikkelen som du la inn som referanse, bør vel heller flyttes til Eksterne lenker, da den såvidt jeg kan se ikke gir noe referansemessig belegg for opplysningene i leksikonet? Hebue (diskusjon) 21. mai 2013 kl. 00:12 (CEST)[svar]

Samtrafikens tabell 70[rediger kilde]

Ifølge Samtrafikens tabell 70 («Uppdaterad 2013-08-19») betjener Tågkompaniet Kongsvingerbanen lørdag (Örebro-Oslo) og søndag (Karlstad-Oslo). Lillestrøm blir dessuten betjent daglig av SJs IC mellom Stockholm og Oslo. Mvh BjørnN (diskusjon) 22. sep 2013 kl. 10:36 (CEST)

OK, men ikke Värmlandstrafik. --BIL (diskusjon) 22. sep 2013 kl. 10:46 (CEST)

Rv 13/Fv 13[rediger kilde]

Jeg regnet over samlet lengde av 57 tunneler på rv 13 + fv 13, og kommer til 12,6 km. Jeg har endret tabellen Liste over veitunneler i Norge. mvh --Erik den yngre (diskusjon) 14. aug. 2015 kl. 16:23 (CEST)[svar]

Beklager, min feil. Feil i formel i Excel. --Erik den yngre (diskusjon) 14. aug. 2015 kl. 16:42 (CEST)[svar]

E6 før 1941[rediger kilde]

Ser at du tilføyde «Før 1941 var det ikke mulig å kjøre til Nord-Norge bortom Rana.» Jeg er usikker på hva du mener med det. --Mvh Erik d.y. 31. okt. 2015 kl. 13:17 (CET)[svar]

Ifølge Europavei 6' historie i Nordland så var det ikke vei over Saltfjellet, ved fjordene nord for Fauske og mange steder lenger nord, og ifølge samme artikkel var det ikke ferger overalt før 1941. Man reiste med Hurtigruten men ikke med bil. --BIL (diskusjon) 1. nov. 2015 kl. 13:13 (CET)[svar]
Skjønner, okkupasjonsmakten drev vel med noe veibygging mellom Rana og Narvik. Da bør det kanskje stå "nord for Rana" for å være presis? Mvh Erik d.y. 1. nov. 2015 kl. 15:30 (CET)[svar]

Rundkjøringer[rediger kilde]

Hei, dersom vi skal dokumentere alle rundkjøringene i veiartiklene må vi utvikle et filter som kan bestemme hvilke rundkjøringer som blir vist i hovedartikkelen. Slik malen er nå ser det lite bra ut. Vi kan dokumentere rasteplasser fordi ingen rasteplasser blir vist i hovedartikkelen. Et annet tema er at vi antakelig burde slette rasteplasser som egentlig bare er parkeringsplasser, dvs ikke har utemøbler, et problem er at disse er svært ujevnt dokumentert hos Vegvesenet. Mvh BjørnN (diskusjon) 2. des. 2016 kl. 11:12 (CET)[svar]

RushRail i Norge[rediger kilde]

Hei BIL! Jeg er ikke så veldig vant til Wikipedia enda, så jeg var ikke helt sikker hvor jeg skulle ta denne diskusjonen. Tenkte det var like greit å ta det her, for å få direkte kontakt med deg.

Grunnen til at jeg opprettet dette emnet er fordi du fjernet "RushRail AB" fra "Jernbaneselskaper som trafikkerer norske spor" med begrunnelsen: "RushRail har ikke kjørt i Norge"

Jeg søkte det opp på Google, og fant flere artikler om at RushRail AB ikke får lov å kjøre i Norge. Jeg har allikevel sett RushRail AB sine lokomotiver i Norge et par ganger. Jeg er derfor litt usikker på om RushRail AB skal føres opp på denne listen eller ikke. (Hva synes du?)

Har du noe kunnskap og informasjon om dette? Eventuell informasjon om hvorfor disse lokomotivene befant seg i Norge. --Stigah (diskusjon) 28. des. 2016 kl. 00:09 (CET)[svar]

Jeg vet ikke det, jeg har kun lest at RushRail har søkt tilatelse men ikke fått det. RushRail hadde en kunde i Norge og har kontraktert Grenland Rail å kjøre den trafikken. Kanskje har Grenland Rail fått låne lok av RushRail.--BIL (diskusjon) 28. des. 2016 kl. 00:22 (CET)[svar]

Takk for god hjelp med Berlevåg lufthavn[rediger kilde]

Artikkelen om Berlevåg lufthavn, som du har bidratt til å forbedre i sluttfasen, er blitt rangert som WP:AA. På vegne av alle oss som synes at slikt samarbeid om å løfte artiklene det lille ekstra er noe av det som gjør wikipedia bra: Takk for innsatsen. Du kan med god rett motta denne stjerna som et synlig tegn på godt lagarbeid. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg! Mvh M O Haugen (diskusjon) 19. aug. 2017 kl. 12:38 (CEST)[svar]

Takk.--BIL (diskusjon) 19. aug. 2017 kl. 23:42 (CEST)[svar]

Timer stengning[rediger kilde]

Takk for utvidelse av tabell. Vinteren 2012-2013 var det over 500 timer stengning på Filefjell, jeg antar dette skyldes anleggsarbeid i hovedsak?--Vennlig hilsen Erik d.y. 16. okt. 2017 kl. 23:23 (CEST)[svar]

Vad är 10-årsklubben?[rediger kilde]

Hej, BIL! 10-årsklubben är en informell grupp av användare som har bidragit till norskspråkiga Wikipedia under tio år eller mer.

Klubben har tillkommit för att användare skall kunna fira ett decennium som medproducenter av Wikipedia-projektet, att skapa en sammanhållning mellan mångåriga medlemmar av encyklopedin, och för att förenkla utbyte av perspektiv och expertis. Klubben är en norskspråkig del av Ten Year Society.

Medlemskap är frivilligt och öppet för alla som bidragit till Wikipedia i minst tio år. 10-årsklubben har just nu 116 medlemmar.

Den som önskar markera sitt medlemskap på sin användarsida kan göra det genom mallen:

{{Medlem i 10-årsklubben}}

Medlemmar som har denna mall på sin användarsida listas också i Kategori:Wikipedia:Medlemmer i 10-årsklubben.

Välkommen! --2A02:587:C407:3C6F:6497:6E4A:CE48:7FEE 28. sep. 2020 kl. 00:08 (CEST)[svar]