Bruker:H@r@ld

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dette er en Wikipedia-brukerside / This is a Wikipedia user page

Hvis du finner denne siden noe annet sted enn Wikipedia, så er det et speilsted. Vær oppmerksom på at siden kan være utdatert og at brukeren som eier siden ikke nødvendigvis har noen personlig tilknytning til andre steder enn Wikipedia selv. Originalsiden finnes på http://no.wikipedia.org/wiki/Bruker:H@r@ld

If you find this page on any site other than Wikipedia, you are viewing a mirror site. Be aware that the page may be outdated, and that the user this page belongs to may have no personal affiliation with any site other than Wikipedia itself. The original page is located at http://no.wikipedia.org/wiki/Bruker:H@r@ld

Wikimedia Foundation
Wikimedia Foundation
Denne brukeren har vært på Wikipedia i
18 år, 7 måneder og 29 dager.
Denne brukeren er medlem av Wikimedia Norge.

t

Denne brukeren kvitrer som
@kongharald på Twitter.
Denne brukeren er patruljør, og patruljerer siste endringer.
Denne brukeren er interessert i
historie.
Denne brukeren er aktiv
(pub-)quizer.


Denne brukeren deltar på
Kulturminneprosjektet.
Denne brukeren bor i
Tromsø.
Denne brukeren har vært aktiv på Wikipedia på norsk i over ti år.
AB Denne brukeren får artikler å redigere av AnbefalingsBot en gang i uken
Wikipedia:Babel
Babel-brukerinformasjon
no-N Denne brukeren behersker norsk (bokmål)morsmålsnivå.
en-3 This user has advanced knowledge of English.
de-2 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf fortgeschrittenem Niveau.
sv-2 Den här användaren har medelgoda kunskaper i svenska.
da-2 Denne bruger har et godt kendskab til dansk.
fr-1 Cet utilisateur dispose de connaissances de base en français.
es-1 Este usuario tiene un conocimiento básico del español.
it-1 Questo utente può contribuire con un livello elementare in italiano.
zh-1 这位用户的中文达到初级水平
Brukere etter språk

Harald Groven (født 1976 i Molde) er en webutvikler bosatt i Tromsø. Har brukernavnet H@r@ld på Wikipedia. Er aktiv i Wikimedia Norge. Jeg installerte mitt første wiki-nettsted i år 2000/2001, og har vært aktiv på Wikipedia siden høsten 2005.

Hva liker jeg å bidra med på Wikipedia og andre Wikimedia-nettsteder?[rediger | rediger kilde]

  • Jeg bruker trolig mest tid på systematisk kvalitetsarbeid ved å skaffe og koble sammen store datasett til wikimedia-data for å finne feil og mangler. Siden jeg jobber mest med databaseteknologi i jobben lager jeg gjerne artikler som er listesider, forbedrer eller oppdaterer disse. Bruker gjerne MySQL, OpenRefine, GoogleSheets eller R for å forenkle kvalitetsarbeidet.
  • Kildekritikk. Bedre referanser til opplysninger i artiklene.
  • Er stor tilhenger av evidensbasert forskning, vitenskaps- og faktabasert verdensbilde og at artiklene på Wikipedia skal gjenspeile forskningskonsensus og beste systematiske kunnskapsoppsummeringer. Hvis jeg faktasjekker påstander når jeg krangler diskuterer på sosiale medier, legger jeg gjerne inn konklusjonen jeg kommer fram til når jeg har lest meg opp på statistikk og forskning på Wikipedia-artiklene om emnet. Favorittkilder er Google Scholar, ssb.no, faktisk.no, Cochrane Library, Our World in Data, Gapminder, Saksynt, Heterodox Academy.
  • Jeg abonnerer på flere hundre offentlige nyhetskilder på RSS og Twitter både i jobb/privat. Finner jeg nyheter som fører til at wikipedia-artikler bør opprettes eller oppdateres pleier jeg å legge inn dette. (Gjelder mest biografier, selskaper, offentlig forvaltning).
  • Skriver ofte korte biografier for forskere, politikere, forfattere og ledere. Jeg går gjennom forsker- og forfatterbiografier for å sikre at bibliografier er komplette eller oppdaterte med utgivelser.
  • Lenker til Nasjonalbibliotekets skannede bøker for å gjøre det lettere å finne kilder og litteratur, eller til CRISTtin eller Oria for å gjøre det lettere å gå direkte til en forfatters publikasjoner. Motivasjonen for dette å hjelpe leserne til raskt å finne grundigere beskrivelser enn Wikipedia
  • Hvis jeg i jobben min samle inn mye ny informasjon eller lese meg opp på et nytt emne i et prosjekt, hender det at jeg bruker Wikipedia som en slags notatblokk for det jeg samler inn for å dobbeltutnytte tiden. (og for at det jeg finner ut skal komme andre til nytte).
  • Lager gjerne artikler, lister og oversikter om (god/viktig) faglitteratur, eller sakprosa som noen har bestemt at det skal omtales som.
  • Jeg holder av og til kurs om hvordan Wikimedia-prosjektene fungerer og hvordan bidra på Wikipedia. Fortrinnsvis i Tromsø, men av og til på konferanser utenbys. (lenke til presentasjoner for Uninett, Nasjonalbiblioteket, skolebibliotekarer eller på PhD-kurs i forskningsformidling ved UiT.) Ta kontakt med meg eller Wikimedia Norge om du trenger kurs-/foredragsholder.

Har egentlig lyst å sette meg ned i lang tid å skrive laaaange, grundige artikler om norsk og lokal historie, sammendrag av sakprosaklassikere, og sentrale artikler om samfunns- og naturvitenskap. Men det blir for lite tid til som småbarnsfar. Så jeg får vente med det til jeg får mer fritid engang...

Biografi[rediger | rediger kilde]

Jeg vokste opp i Fræna ved Molde, flyttet til Majorstua i Oslo og gikk på Marienlyst skole. Videregående skole tok jeg på Hartvig Nissen skole i Oslo. Flyttet til Tromsø i 1995 og har studert ved alle (sic) fakultetene på universitetet og dessuten tatt fag ved Oslo, University of Michigan Ann Arbor (ICPSR) og ved Fudan- og SISU-universitetene i Shanghai, i Kina. I til å ha gjennomført Gründerskolen.

Har siden 2008 jobbet som utvikler for nettstedet utdanning.no, som (fra 2020) driftes av Kompetanse Norge. Fra 2010-2017 jobbet jeg i Senter for IKT i utdanningen og 2018-2020 i Utdanningsdirektoratet og fra 2021 Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Jobber mest med utvikling av (nye) nettjenester og formidling av statistikk.

Detaljert bidragslogg

Spesielt interessante tråder på Tinget, artikkeldiskusjonssider eller andre nettsteder[rediger | rediger kilde]

Hvor mye brukes Wikipedia i norsk skole? wikisentrisk oppsummering av Monitor 2011 Skolens digitale tilstand.

Hvorfor bibliografier, grundig filtrerte samlinger av beste eksterne lenker emne og dyplenking til biblioteksressurser burde være en langt viktigere del av artikkelskrivingen: Studenter og informasjonssøking i googlealderen

Hvor går grensen mellom sitat, plagiat og gjenbruk av ikke-opphavsrettbeskytta faktasamlinger? Saken Krav fra Allkunne i forbindelse med påstått brudd på opphavsrett var et skrekkeksempel på å tøye opphavsretten til å gjelde eierskap til enkeltsetninger og faktaopplysninger.

Hvilke bibliografiressurser bør Wikipedia lenke til?

Flere tusen forfattere etter år de har utgitt bøker enkel analyse av 130 000 bibliografiske poster i fra Nasjonalbiblioteket.

Hva er mitt syn på inklusjonisme/deletisme? Hvilke pop.kulturelle emner og fiksjonsfigurer er verdt artikkel? Diskusjonen om tulleetaten Trollsikkerhetstjenesten setter det på spissen.

Hvilke forskere bør være fortjent til bio-side på Wikipedia? Forslag til relevanskriterier for forskerbiografier

Hvordan gjøre bibliografier mer nyttige? Hvordan burde vi lenke til bøker (ideelt sett) ?

Tull og tøys[rediger | rediger kilde]

Wikipedias pussigste og morsomste artikler: Liste over merkverdige artikler

Arbeidsnotisen min om Byråkrati ble varig vernet på siden Dårlige spøker og annet slettet sludder!


Arbeidslister[rediger | rediger kilde]

Prosjekt / jobbrelatert

Prosjekt læreplaner lenke norske læreplaner til wikipediaartikler

Bruker:H@r@ld/yrker

6000 yrker/stillingstitler

Grunnlovsjubileet 2014

Liste over tros- og livssynssamfunn som mottar statsstøtte

Thorleif Dahls kulturbibliotek Liste over norske vitenskapelige tidsskrift

Beste bilder fra Wiki loves monuments 2015

Biografier

Norsk Biografisk leksikon har ikke noen innholdsfortegnelse på nett, så jeg laget en (bokmålswikipedias lengste side, tar derfor tid å laste!)

10 000 Norske forskere

Hvem er hvem 2008 Biografisk oppslagsverk med 1000 personer ansett som viktige. Røde lenker i Hvem er hvem 2008

Medlemmer av Det Norske Vitenskaps-Akademi 500 biografiverdige norske forskere

Yngre fremragende forskere og mange i kategorien Forskningspriser

klassiske musikere

Fag

Liste over gjeldende Norske lover

Liste over norske vitenskapelige tidsskrift, lenket liste fra NSD.

Bruker:H@r@ld/Statsvitenskap 450 viktigste oppslagsord fra statsvitenskap

Bruker:H@r@ld/Samfunnsvitenskaplig metode

Bruker:H@r@ld/Norgeshistorie

Bokklubbens_Kulturbibliotek én av mange forsøk på kåringer av 100 viktigste sakprosabøker.

Bruker:H@r@ld/immunologi

Lokalpatriotisme m.m.

Bruker:H@r@ld/Næringsliv i Troms

Kategori:Universitetet_i_Tromsø

Retningslinjer

Wikipedia:College and university article guidelines