Urban Legend

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Urban Legend
Generell informasjon
SjangerSlasher-film
Utgivelsesår1998
Prod.landUSA
Lengde100 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJamie Blanks
ProdusentGina Matthews
ManusforfatterSilvio Horta
MusikkChristopher Young
Foran kamera
Hovedrolle(r)Jared Leto
Alicia Witt
Rebecca Gayheart
BirollerTara Reid
Michael Rosenbaum
Robert Englund
Annen informasjon
Prod.selskapPhoenix Pictures
DistributørSony Pictures Releasing
Premiere25. september 1998
Eksterne lenker

Urban Legend er en slasher-film fra 1998, regissert av Jamie Blanks. Manus ble skrevet av Silvio Horta, og hovedrollene spilles av Jared Leto, Alicia Witt, Rebecca Gayheart og Tara Reid.

Historien følger en rekke mord ved campus på et universitet i New England, som ser ut til å være modellert etter en urban legende. Filmen hadde premiere i USA den 25. september 1998. Filmen hadde to oppfølgere: Urban Legends: Final Cut, som ble sluppet i 2000, og Urban Legends: Bloody Mary fra 2005.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Studenten Michelle Mancini blir halshugget av en morder, i baksetet på hennes egen bil. I mellomtiden forteller studenten Parker til vennene Natalie og Brenda historien om en massakre som skal ha skjedd mange år tidligere i Stanley Hall, en forlatt sovesal ved det samme universitetet som de studerer ved. Men journalistikk-student Paul miskrediterer hele historien som en urban legende. Nyhetene om drapet på Michelle sprer seg raskt blant alle studentene dagen etter, men dekan Adams og politibetjent Reese på campus ser ut til å begrave historien. Damon, en annen student, blir angrepet av en overfallsmann som går med parkas med hette - som henger Damon fra et tre. Natalie blir vitne til dette og forsøker å hente hjelp, men både Damons kropp og bil har forsvunnet når hun kommer tilbake sammen med Reese.

Senere blir en annen student, Tosh, kvalt til døde av morderen samtidig som Natalie sover. Natalie oppdager Toshs kropp neste morgen, sammen med en melding skriblet i blod på veggen. Paul undersøker i mellomtiden urbane legender fra området, og oppdager at Stanley Hall-massakren faktisk skjedde i virkeligheten. Professor Wexler, en professor innenfor amerikansk folklore, var den eneste overlevende etter den første massakren. Dekan Adams blir deretter myrdet i et parkeringshus på campus, og Reese finner deretter Wexlers kontor i uorden og dekket av blod. I mellomtiden deltar studentene Natalie, Brenda og Sasha på en fest som sammenfaller med den første massakrens 25-årsjubileum. Under festen blir Parker myrdet av morderen på badet.

I mellomtiden forlater Sasha festen for å være med på et talkshow på campus-radiostasjonen. Under sendingen blir hun og hennes assistent angrepet av morderen, og skrikene hennes spilles direkte på radio. De fleste lytterne tror at dette bare er en spøk som refererer til massakren, men Natalie frykter at Sasha virkelig er i fare. Hun skynder seg til stasjonen, hvor hun blir vitne til at morderen dreper Sasha med en øks. Mens hun passerer Stanley Hall, hører Natalie at Brenda skriker fra innsiden. Inne i bygningen oppdager hun venninnens lik, sammen med en tilsynelatende død Brenda utstrakt på en seng. Brenda slår imidlertid Natalie bevisstløs få øyeblikk senere. Når Natalie kommer til, avslører Brenda seg som den virkelige morderen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]