Universität Mannheim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Universität Mannheim
Uni-mannheim.svg
Universitaet Mannheim Schloss Ehrenhof.jpg
Grunnlagt1967
RektorThomas Puhl
BeliggenhetMannheim
Studenter11 800 (2016)[1]
MedlemskapORCID,[2] arXiv[3]
Nettstedhttps://www.uni-mannheim.de/ (tysk)

Universität Mannheim
49°28′59″N 8°27′43″Ø

Universitetet i Mannheim er plassert i Schloss Mannheim, som ble gjenoppbygget etter annen verdenskrig.

Universität Mannheim ligger i Mannheim i den tyske delstaten Baden-Württemberg. En stor del av universitetet er plassert på barokkslottet Schloss Mannheim, som er Europas nest største etter Versailles.

Universitetet ble opprettet som handelshøyskole i 1907, og ble omdannet til universitetet i 1967. Flere ledende forskningsinstitutter er tilknyttet universitetet, deriblant Leibniz Institute for the Social Sciences (GESIS) og Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung (ZEW).

Universität Mannheim er særlig kjent for studier i økonomi og samfunnsfag, og har over lang tid blitt rangert som Tysklands beste innen disse fagområdene. Det tilbys også studier innen informatikk, matematikk, psykologi, filosofi, og rettsvitenskap.

Mannheim er kjent for å være en universitetsby, ettersom studentene står for en stor andel av byens innbyggere. Universitetet har en stor andel internasjonale studenter, og har partnersamarbeid med flere universiteter i særlig Sør-Amerika og USA.

En rekke tyske selskaper har et tett samarbeid med handelshøyskolen, deriblant Daimler, SAP og BASF.

Sjefredaktør og forretningsmann Trygve Hegnar og milliardær Trond Mohn er blant nordmennene som har studert ved universitetet.

Rangering[rediger | rediger kilde]

Den tyske avisen Die Zeit betegnet i 2002 universitetet som «Tysklands Harvard».[4] Times rangerte universitetet som nummer 20 i verden innen økonomi og nummer 31 innen samfunnsvitenskap. Financial Times rangerte mastergradstudiet i økonomi som det 14. beste i verden.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Studierende an Hochschulen - Fachserie 11 Reihe 4.1 - endgültige Ergebnisse - Wintersemester 2016/2017» (PDF). s. 67. Besøkt 21. november 2017. 
  2. ^ https://orcid.org/members/0010f00002J6GLZAA3-universitaet-mannheim.
  3. ^ «Our Members / Tier 6». Besøkt november 2021.  Sjekk datoverdier i |besøksdato= (hjelp)
  4. ^ a b «Deutsches Harvard». ZEIT ONLINE (tysk). 23. mai 2002. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]