Università Cattolica del Sacro Cuore

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Università Cattolica del Sacro Cuore, UCSC (det vil si Det hellige hjertes katolske universitet, under henspilling på Jesu hjerte) er et av de største ikkestatlige universiteter i Europa og et av de betydeligeste katolske universiteter i verden. Det har sitt hovedsete i Milano nord i Italia, og har også avdelinger i Brescia, Piacenza-Cremona, Roma og Campobasso; tilsammen 14 fakulteter, fem høyskoler og ca. 40.000 immatrikulerte studenter.

Historie[rediger | rediger kilde]

Haveanlegg

En gruppe italienske kulturelt og religiøst orienterte akademikere under ledelse av fransiskanerpresten Agostino Gemelli utviklet i 1919 den tanke å grunnlegge et katolsk universitet til berikelse av italienske kultur og den religiøse dannelse. Dette avfødte i 1920 først grunnleggelsen av Istituto Giuseppe Toniolo di Studi Superiori, som kan betraktes som universitetets forløper. Det ble anerkjent av det italienske undervisningsdepartement den 24. juni 1921, og kort etter gav pave Benedikt XV det kirkelig status som universitet.

Fader Agostino Gemelli ble utnevnt til rektor, og forelesningene begynte i desember 1921 med hundre studenter i de to fakultetene for henholdsvis sosialvitenskaper og filosofi. Den statlige anerkjennelse som universitet fulgte den 2. oktober 1925, og fra da av har universitetet båret navnet Università Cattolica del Sacro Cuore.

Universitetet er senere blitt utbygd med flere fakulteter og campuser.

Den 4. august 1958 fikk universitetet statlig tillatelse til å etablere et medisinsk fakultet i Roma, og av dette oppstod Gemelliklinikken.

Universitetet har også en rekke samarbeidsavtaler med andre universiteter og er present på 13 steder i Italia.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

  • 14 fakulteter
  • 72 treårige hovedstudieløp
  • 54 andre studieløp med avslutning
  • 47 masterkurs

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]