United Self-Defense Forces

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

United Self-Defense Forces eller Group of Colombia er en paraplyorganisasjon for alle regionale paramilitære grupper i Colombia som alle har til hensikt å beskytte ulike lokale økonomiske, sosiale og politiske interesser ved å bekjempe opprørere i sine områder. Det er anslått at organisasjonen har mer enn 20 000 soldater. Gruppen blir betraktet som en terroristorganisasjon av mange land og organisasjoner, inkludert USA og EU.

Organisasjonen ble dannet i april 1997, og de hevder at deres primære målet er å beskytte sine sponsorer og støttespillere fra opprørere og deres aktiviteter, fordi den colombianske stat historisk sett aldri har klart å gjøre det.

Selv om det blir hevdet at gruppe ble demobilisert i begynnelsen av 2006, så har det vært flere drapstrusler som har blitt utstedt av dem etter det. Ett eksempel på dette var den 8. mai 2008, da ansatte i en radiostasjon som het Sarare FM stereo mottok en melding der det sto "Av velvære for deg og dine kjære, ikke bland deg i ting som ikke angår en radio stasjon.

Ifølge det colombianske politidirektoratet gjennomførte gruppen i de første ti månedene av 2000 804 attentatet, 203 kidnappinger, og 75 massakrer med til sammen 507 ofre.

Tidlig i mai 2004 arresterte venezuelanske myndigheter minst 100 personer som de anklaget for å være colombianske paramilitære og intrigante, sammen med deler av den venezuelanske opposisjonen, for å begynne en serie planlagte angrep mot tungt befestede militære mål i Caracas, som hadde sikte på å styrte president Hugo Chávez.