Underworld: Rise of the Lycans

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Underworld: Rise of the Lycans
Generell informasjon
GenreKvinner med våpen, thriller, skrekkfilm, vampyrfilm, fantasy-film
NasjonalitetUSA
Premiere2009
Lengde92 min.
Språk EngelskRediger på Wikidata
Bak kamera
Regissør(er)Patrick Tatopoulos[1]
ManusDanny McBride
Produsent(er)Len Wiseman, Tom Rosenberg, Gary Lucchesi, Skip Williamson
MusikkPaul Haslinger
Foran kamera
MedvirkendeMichael Sheen, Bill Nighy, Rhona Mitra, Kevin Grevioux, Steven Mackintosh, Kate Beckinsale, Craig Parker, Shane Brolly
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Farve/s.hvFarge
DistributørInterCom (Ungarn),[2] Netflix, FandangoNow
Budsjett35 000 000 dollar
Totalomsetning92 158 961 dollar
Premiere(r)22. januar 2009 (Ungarn),[3] 26. februar 2009 (Tyskland)[3]
OppfølgerUnderworld
Eksterne lenker

Underworld: Rise of the Lycans er en amerikansk action-skrekkfilm fra 2009 regissert av Patrick Tatopoulos og med skuespillerne Michael Sheen, Bill Nighy, Rhona Mitra, Steven Mackintosh, Kevin Grevioux og Kate Beckinsale. Det er den tredje filmen i Underworld-franchisen, men er en forløper til de to første filmene. Filmen fokuserer først og fremst på opprinnelsen til karakterene og begivenhetene som fører frem til krigen mellom vampyrene og varulvene. Kate Beckinsale, som spilte hovedrollen i de forrige Underworld-filmene, vises kort på slutten av filmen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen forteller historien om Lucian, den første varulven som var i stand til å ta menneskelig form og den første som ble kalt en Lycan. Viktor, en eldre vampyr, oppdrar barnet. Skogen er fylt med ville varulver, og menneskelige adelsmenn i området tigger Viktor om beskyttelse mot de ville dyrene. Han går med på dette i bytte for å motta sølv, som gjør det mulig for ham å holde slaver under kontroll.

Når Lucian vokser opp, blir han og Viktor`s datter Sonja (spilt av Rhona Mitra) snart forelsket. De begynner et hemmelighetsfullt intimt forhold. Lucian forsøker å rekruttere både menneskelige slaver og andre varulver i skogen for å bygge en styrke som er stor nok til å slåss mot vampyrene.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]