Ulf R. Dahle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ulf R. Dahle
Født27. januar 1966 (54 år)
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Beskjeftigelse Forsker
Nasjonalitet Norge

Ulf Reidar Dahle (født 27. januar 1966Andøy) er en norsk forsker og fagdirektør, med ansvar for laboratoriene ved Folkehelseinstituttet (FHI).

Dahle tok en Ph.D. i mikrobiologi ved Universitetet i Oslo i 1997, og begynte som forsker ved FHI i 2000. Han er samboer med Fernanda C. Petersen (Professor, UiO).

Dahles forskning dreiet seg mye om tuberkulosespredning i ulike land inkludert Norge. Han gjorde en særlig innsats knyttet til å vise at innvandrere ikke utgjorde en smittetrussel mot ikke-innvandrere i Norge.

I 2011 ble Dahle avdelingsdirektør for avdeling for næringsmiddelbårne infeksjoner ved FHI. Med dette ble mye av forskningsarbeidet hans rettet mot folkehelseutfordringer knyttet til antibiotikaresistens i tarmflora og miljø. I 2016 ble han fagdirektør med spesielt ansvar for laboratoriedriften ved FHI.

Dahle har deltatt i en del populærvitenskapelige programmer i media, har lansert nasjonale kampanjer (i samarbeid med NRK, o.a). Temaene han presenterer er oftest knyttet til tuberkulose og antibiotikaresistens.