Ucrew

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ucrew - ettårig utveksling i Europa

Ucrew er Det Norske Misjonsselskap (NMS) sitt utvekslingsprogram for unge hvor man jobber ett år med barne- og ungdomsarbeid i en av NMS sine samarbeidskirker i Europa. Tidligere ble dette kalt ettåringstjeneste i NMS.

I begynnelsen var Ucrew i stor grad en støttefunksjon til misjonærfamilier som bodde i utlandet. Ettåringene jobbet da i hovedsak som miljøarbeidere for norske barn, men hadde også andre oppgaver i misjonsarbeidet. Ettåringene hadde praksis i ulike land hvor NMS hadde misjonærer, deriblant Madagaskar, Kamerun, Japan, Thailand og Brasil.

I senere år har profilen til Ucrew endret seg, og ettåringene har gått fra å i hovedsak være en støttefunksjon for misjonærfamilier til å bli korttidsmisjonærer selv. I tillegg er det ikke lengre bare nordmenn som reiser ut, men det er nå et utvekslingsprogram der ungdommer fra ulike deler av verden får mulighet til å jobbe som misjonærer for ett år.

Høsten 2018 sender NMS 17 ettåringer fra Norge, Brasil, Frankrike, Estland og England, til å være misjonærer i Egypt, Spania, Frankrike, Estland og England.