UD Leiria

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
União de Leiria
União Desportiva de Leiria
União de Leiria
Stiftet6. juni 1966
Nettsidehttp://www.udl.leirianet.pt/
Idrettsgren(er)FotballRediger på Wikidata
KallenavnOs Lis (vi fra elven Lis)
HjemmebaneMunicipal da Marinha Grande
Kapasitet6 000
LigaLiga de Honra
LandPortugal
StedLeiria
EierAlexander Tolstikov
Administrasjon
StyrelederJoão Bartolomeu
HovedtrenerManuel Cajuda
Kit left arm.png Kit body redshoulders.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

União Desportiva de Leiria er en portugisisk fotballklubb fra byen Leiria i regionen Centro. Klubben ble grunnlagt i 1966 og lagets draktfarger er hvite med røde detaljer, mens bortedraktene er røde med blå underdel. UD Leiria spiller for øyeblikket i Liga de Honra, som er landets nest øverste divisjon, og spiller sine hjemmekamper på Municipal da Marinha Grande. Nåværende trener er Manuel Cajuda.

Historie[rediger | rediger kilde]

Klubben ble grunnlagt i juni 1966 og spilte fra begynnelsen og utover 1970-tallet i nedre divisjoner. Gjennombruddet kom i 1979/1980-sesongen, da klubben rykket opp til øverste nivå for så å rykke ned igjen. Klubben fikk sin storhetsperiode fra midten av 1990-tallet, da klubben igjen rykket opp til øverste nivå og klarte å stabilisere seg i divisjonen. Deres beste plassering i seriesammenheng var da klubben endte på en femteplass i 2002/2003-sesongen, samme år som de også spilte seg frem til finalen i det portugisiske cupmesterskapet Taça de Portugal.

UD Leiria har også deltatt i europacupspill flere ganger, blant annet UEFA Intertoto Cup (1995, 2002, 2004, 2005 og 2007). De har også deltatt i UEFA-cupen to ganger, i 2003/2004 hvor de ble slått ut i første runde av norske Molde FK, og i 2007/2008 hvor de nådde første runde mot tyske Bayer Leverkusen.

I perioden fra 2003 og frem til 2011-sesongen spilte klubben på Estádio Dr. Magalhães Pessoa, som var bygget til EM i fotball 2004, men høye leieutgifter gjorde at klubben ble tvunget til å benytte samme stadion som den lokale klubben Atlético Clube Marinhense.

Kjente spillere med tilknytting til klubben[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]