U.S. Transportation Command

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
U.S. Transportation Command
Basisdata
Aktiv1987 – nå
LandUSA
Sjef Darren W. McDewRediger på Wikidata
TypeOverkommando
HovedkvarterScott AFB
NettsideU.S. Transportation Command
Operativt oppdrag
RolleTren

U.S. Transportation Command (TRANSCOM) er en av de ni felles hovedkommandoene i det amerikanske forsvaret. Kommandoen ble opprettet i 1987 og har ansvar for land-, luft- og sjøtransport for Forsvarsdepartementet, både i krig og fredstid.

Hovedkvarteret er lokalisert til Scott Air Force Base i Illinois.

I likhet med de andre felles hovedkommandoene ledes TRANSCOM av en firestjerners general som rapporterer direkte til USAs president gjennom forsvarsministeren.

Underliggende avdelinger[rediger | rediger kilde]

TRANSCOM er et rent stabselement og ingen operative styrker er permanent underlagt kommandoen. I stedet har TRANSCOM tre underliggende kommandoer, som bringer operative styrker under TRANSCOMs kontroll.

Flyvåpenets Air Mobility Command (AMC) er TRANSCOMs lufttransportavdeling, med ansvar for å transportere passasjerer og last med fly, og tanke drivstoff til andre fly i luften. AMC har hovedkvarter på Scott flystasjon sammen med TRANSCOM.

Marinens Military Sealift Command (MSC) er TRANSCOMs sjøtransportavdeling og benytter en blanding av statseide og kommersielle skip for å utføre sine oppgaver: forflytning av materiell fra USA til krigssoner, forhåndsutplassering av materiell på skip rundt omkring i verdens hav, og logistikkstøtte for å gjøre operative krigsskip i stand til å operere uavhengig av havnebesøk. MSC har hovedkvarter i Washington, DC.

Hærens Surface Deployment and Distribution Command (SDDC) er TRANSCOMs landtransportavdeling, med ansvar for deployering og distribusjon av materiell over land. SDDC har avdelinger ved 24 havner over hele verden, og disponerer 10 000 containere og 1350 jernbanevogner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]