Tyvene (1996)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tyvene
orig. Les Voleurs
Generell informasjon
Utgivelsesår1996
Prod.landFrankrike
Lengde117 min.
SpråkFransk
Bak kamera
RegiAndré Téchiné
ProdusentAlain Sarde
ManusforfatterAndré Téchiné
Michel Alexandre
Gilles Taurand
MusikkPhilippe Sarde
Eksterne lenker

Tyvene (originaltittel: Les Voleurs) er et fransk drama fra 1996 regissert av André Téchiné med Daniel Auteuil, Catherine Deneuve og Laurence Côtei hovedrollen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Justin, en gutt som bor i en liten by i Rhône-Alpes-regionen, våkner midt på natten. Moren hans, Mireille, gråter og bestefaren hans, Victor, forteller gutten at faren hans, Ivan, har dødd. Dagen etter ankommer Alex, Justins onkel og Ivans lillebror, til begravelsen akkompagnert av en kvinne, Juliette. Justin legger merke til spenningen mellom de forskjellige menneskene. Han tar farens pistol, og gjemmer den. Historien hopper deretter frem og tilbake, for å forklare hva som førte til Ivans dødsfall.

Alex, som har gjort opprør mot familien sin ved å bli politimann, arbeider i Lyon. Ett år før Ivans død møter han Juliette, som blir brakt til kontoret hans etter at hun ble arrestert for butikk-tyveri. Han møter henne igjen en dag når han besøker nattklubben som drives av storebroren hans Ivan. Etter deres andre møte starter Alex og Juliette en affære som begynner å møtes regelmessig for sex. Han er ikke forelsket i henne, og forholdet deres kompliseres ytterligere av jentas emosjonelle og seksuelle engasjement med Marie - en professor i filosofi.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]