Tyrkisk Şamlar Familie Forening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Tyrkisk Şamlar Familie Forening er en forening som ble stiftet i Norge i april 1985 og vil feire 25-årsjubileum i 2010. Medlemmene har i all hovedsak sin opprinnelse fra landsbyen Şamlar i Tyrkia. Foreningen ble stiftet med 115 medlemmer, men det bor omtrent 330 mennesker i Norge med opprinnelse fra Şamlar. Av praktiske årsaker ble det på midten av 1990-tallet stiftet to juridisk selvstendige foreninger med tilhold i byene Oslo og Drammen. Tyrkisk Şamlar Familie Forening viderefører aktivitetene og er medlemsforeningen for medlemmer bosatt i Oslo.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Foreningen har 137 medlemmer i 2009, med en jevn fordeling av kvinner og menn, unge og gamle. 53 av medlemmene er født i Norge. Kjernen består av 17 personer som tidlig på 1970-tallet innvandret til Norge og som etter hvert tok med seg sine familier.

Şamlar Posten[rediger | rediger kilde]

Tyrkisk Şamlar Familie Forening utgir sitt eget tidsskrift, Şamlar Posten, som i utgangspunktet kommer ut en gang i måneden, men ellers når aktuelle tema foreligger. Şamlar Posten ble første gang utgitt i 2003. Tidsskriftet deles ut gratis til medlemmene samt til foreningens samarbeidspartnere. Şamlar Posten kan også leses på foreningens hjemmesider.

Şamlar-foreninger[rediger | rediger kilde]

Tyrkisk Şamlar Familie Forening har flere tilknyttede foreninger som har egne målgrupper. Disse er Tyrkisk Şamlar Kvinne Forening, som har som mål å aktivere kvinnelige medlemmer, og Tyrkisk Şamlar Barn- og Ungdoms Forening, som har barn og ungdom som målgruppe. Det er i tillegg opprettet et eget trossamfunn, Anatolian Alevi-Bektaşhi Trossamfunn, som organiserer medlemmene i trosspørsmål. Disse foreningene er juridisk sett selvstendige foreninger og har egne styrer og aktiviteter.

Tyrkisk Şamlar Familie Forening har fire styrende organer. Disse er styret, generalforsamlingen, kontrollutvalget og disiplinærutvalget. Styret og utvalgene består av tre medlemmer og to varamedlemmer. Øverste organ i foreningen er generalforsamlingen, som har ordinær samling en gang i året, på vårparten.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]